Людство протягом усієї своєї історії мріє про безсмертя.

І заради цієї мрії люди випробували безліч способів.

Вчені в усьому світі намагаються реалізувати ідею безсмертя, і здається, спосіб знайдений.

Передає Хвиля.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

За словами біолога-геронтолога Обрі ді Грея, чия робота спонсорується магнатом Пітером Тілем, зовсім скоро люди зможуть жити як мінімум 1000 років.

В даний час вчений зайнятий роботою в області регенеративної медицини, завдяки якій і вдасться підвищити термін життя людей.

Безумовно, ідея чудова, але просто уявіть, якщо б такі видатні люди, як Ейнштейн, Тесла або Галілей жили б тисячу років. Користь від їх довгого життя сильно позначилася б на людській цивілізації.

Проте, є й інша сторона медалі. А саме: що буде, якщо технологія довгого життя потрапить не в ті руки?

Біолог каже, що можливість довго жити зможуть дозволити собі тільки сильні світу цього.

Продовження життя буде доступно з допомогою редагування генів. Як говорять учені, це можливо в майбутньому.

Обрі ді Грей, який вивчає можливість призупинення старіння з 2000 року, порівнює процес відновлення з ремонтом автомобіля: людині потрібно регулярно займатися ремонтом свого тіла, так як повністю процеси метаболізму скорегувати не можна.

Деякі вчені зі скепсисом ставляться до ідей вченого. Наприклад, Річард Міллер, професор Мічиганського університету, зазначає, що теорію його колеги наукове співтовариство взагалі не сприймає, так як вона далеко від реального світу.

Але як показує практика, те, що колись здавалося нереалістичним, все-таки іноді збувається.

Нагадаємо, Нейромережа навчилася передбачати смерть людини з точністю до секунди

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Розумнішими, сильнішими, красивішими: вчені показали, яким буде людство через 1000 років, дуже оптимістично

Також Знай.ua" писав про те, що Еліксир вічної молодості: у мережі показали, як один продукт змінює наш організм