Потужний інноваційний телескоп перевірить на міцність теорію відносності Альберта Ейнштейна. Астрономи поставили собі мету – сфотографувати чорну діру, яка є порталом в інший вимір.

Телескоп під назвою Event Horizon знаходиться на завершальному етапі збірка. Його творці повідомили, що ним можна буде скористатися в найближчому майбутньому. У Всесвіті існує безліч різних об'єктів, які викликають у астрономів непідробний інтерес. Одним із найбільш загадкових є чорна діра.

Вчені вже безліч разів висували припущення про те, що деякі чорні діри – це своєрідні портали в інопланетний вимір. Деякі вважають, що саме крізь них можна побачити обитель позаземних істот. Поки людству ще не вдалося підібратися дуже близько до неї і вже тим більше залетіти в неї. Тому ніхто точно не може сказати, що саме являють собою подібні об'єкти. Сучасний телескоп дозволить наблизитися до розгадки. Вчені збираються вперше в історії сфотографувати чорну діру, щоб розглянути її з різних сторін і вивчити її характеристики.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Розробники повідомили, що пристрій допоможе не тільки зібрати радіоінформацію, а й отримати якісні знімки. Завдяки Event Horizon можна буде розглянути кордон чорної діри. За прогнозами, перше зображення горизонту подій телескоп покаже 10 квітня 2019 року.

До цього у вчених була можливість лише змоделювати картинку на основі отриманих даних. Але в дійсності її не представляли. Це велика подія для астрономів з усього світу. Адже вона може перевернути науку.

Альберт Ейнштейн вважав, що горизонт подій має діаметр 11 мкс. А викиди, які надходять з чорної діри, не перевищують відстань в 37 мкс. Вже через тиждень стане відомо, чи мав рацію відомий фізик.

Альберт Ейнштейн

Раніше портал "Знай.uа" писав: Hubble показав другий в історії "хрест Ейнштейна", космічний знімок шокував вчених

Нагадаємо: NASA показало космічні "бульбашки" нереальних масштабів

Як повідомлялося, неопубліковані рукописи Ейнштейна вперше показали світові