Японський зонд Хаябуса-2 успішно скинув вибуховий пристрій, вага якого становить 4.5 кілограмів, на поверхню астероїда Рюгу. Після цього апарат провів планові маневри, завдяки чому йому вдалося зіткнутися з викинутою з поверхні речовиною, повідомляє Politeka.

Хаябуса-2

Японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA) повинно в найближчі години отримати зображення, які підтверджують той факт, що в результаті вибуху бомби на поверхні астероїда утворився кратер. У ньому вчені планують виявити інші зразки породи.

За прогнозами вчених, у травні зонд сяде на поверхню астероїда і збере з неї фрагменти бомби, які розлетілися внаслідок вибуху.

Хаябуса-2

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Мета місії Хаябуси-2 – доставка речовини з Рюгу на Землю. Вона допоможе дізнатись більше інформації і походження Всесвіту.

Астероїд Рюгу

Як і його попередник, Хаябуса-2 оснащений іонними двигунами. На ньому також встановлений ударний суцільнометалевий заряд, який складається з мідного снаряду і заряду вибухівки для формування ударної ряду, який він і використав. В новому апараті усунули проблеми, які були виявлені в ході попередньої місії.

Японський зонд на початку березня вже зібрав грунт на Рюгу. Тоді пристрій вистрілив танталовою кулею в астероїд і за допомогою спеціального пилососа зібрав частинки, які розлетілися.

Хаябуса-2

Раніше портал "Знай.uа" писав: "Астероїд Судного дня" подарував астрономам неймовірний сюрприз, знайдені сліди

Читайте також: зонд виявив прибульців на астероїді Рюгу

Як повідомлялося, Зонд Хаябуса-2 виявив воду в космосі, вчені зробили грандіозне відкриття