Сусідня планета Венера має багато таємниць і загадок. Дослідники роками працюють над виясненням усіх подробиць життя на сусідній планеті. Одну із загадок, очевидно, вдалося розгадати.

Венера

Як відомо, Венера обертається в зворотному напрямку, не так, як всі інші планети. До того ж обертається вона дуже повільно: день на ній триває 243 земних доби. Більшість астрономів переконані, що так трапилось після катастрофічного зіткнення планети з астероїдом – він не лише загальмував Венеру, а й змусив обертатися в іншу сторону.

Однак спостереження супутників показали, що якась невідома сила продовжує гальмувати планету, і довжина доби на ній постійно збільшується. Дані, отримані японським зондом Акацукі, виявили цікаве явище. Треба сказати, що надгуста атмосфера Венери обертається в 60 разів швидше, ніж сама планета.

Венера

Варто зазначити, що Венера - друга по рахунку планета від Сонця віддалена від неї на 108 мільйонів кілометрів. Звертається навколо світила за 225 діб при середній швидкості 35 км/сек, а на осьовий оборот йде 243 доби. Причому, звертається "ранкова зірка" у напрямку, протилежному зверненням більшості планет. Маса її становить 0,82 від земної, а обсяг, радіус і щільність приблизно однакові.

Поверхня тектонічно активна. Про це свідчать скам'янілі потоки лави і кам'яні осипи свіжого походження

Нагадаємо, марсохід зламався не випадково: показав звичайним людям секрет NASA. На поверхні Червоної планети виявили справжнє колесо, яке могло залишитися від колишніх мешканців. Вчені NASA відправили апарати Curiosity і Opportunity на Марс, щоб демонструвати у відкритому доступі знімки з поверхні планети.

Як повідомляв портал "Знай.uа" над Беринговим морем стався другий за потужністю за останні 30 років вибух метеорита.

Також портал "Знай.uа" писав, що марсохід NASA зафіксував свідоцтва інопланетного життя.