Ракета Falcon Heavy компанії Ілона Маска Space X успішно вивела в космос телекомунікаційний супутник Aradsat-6A для Саудівської Аравії.

Про це повідомляє Politeka.

SpaceX

Про це повідомляється в акаунті компанії в Twitter. Судячи з усього, компанія серйозно поставилася до завдання, і перевірила все можливе показники на кораблі, щоб той успішно вивів на орбіту корисний вантаж. Компанія навіть 2 рази переносила запуск ракети з-за погодних умов.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

SpaceX

Наголошується, що запуск був історичним. Space X вперше вдалося повернути і успішно посадити всі три ступені ракети, включаючи центральну. Онлайн-трансляцію вели на Youtube-каналі компанії. Тепер же, після перевірки всього функціоналу ракети, її можна повторно використовувати. Це істотно заощаджує ресурси компанії, і ця ракета не єдина у своєму роді.

SpaceX

Крім того, це ще і перший в історії комерційний запуск Falcon Heavy. Супутник Arabsat-6A вагою майже 6 тонн повинен забезпечити доступ до телекомунікаційних мереж на Близькому Сході, в Європі та Африці. Про ціну угоди Маск не повідомляє, адже за кожен кілограм корисного вантажу доведеться платити величезних грошей.

Нагадаємо, що Xiaomi Mi Band 4 здивував користувачів своєї ціною. Нагадаємо, що презентація пристрою відбудеться вже в березні цього року, а вихід пристрою вже в червні. Інсайдери повідомляють, що девайс обійдеться всього в 30 доларів, що приємно здивувало користувачів, адже за таку ціну вони отримають кольоровий дисплей, а також GPS навігатор, якого раніше не було у аналогів. Втім, в модифікації подорожче буде присутній NFC чіп для безконтактної оплати.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що відбувся Анонс Oppo Reno та Reno 10x Zoom. Крім флагманської начинки, ці смартфони отримали незвичайну фронтальну камеру, яку вдалося вбудуватися в висувний механізм. Сам механізм висувається з верхньої частини корпусу, що дозволило позбутися від вирізів і дірок у самому дисплеї.

Знай.uа писав, що китайці навчилися підробляти AirPods від Apple, iPhone приймає їх за оригінальний продукт. Так, деякі речі їм не повторити, але от сам чіпсет, який є серцем навушників, підробити вдалося.