Вченим вдалося виявити неймовірний древній артефакт, який дозволить розгадати тисячолітні секрети. Так, неподалік від міста Чінджу в Південній Кореї археологи виявили сліди динозавра Minisauripus. Відомо, що ці ящери були представниками підряду терапод і досягали всього 20 сантиметрів.

Знайдені сліди збереглися настільки добре, що в них вдалося розглянути навіть текстуру шкіри на лапках динозавра, пише портал "Політека".

Завдяки цьому вчені встановили, що ступні лап ящерів були покриті маленькими лусочками, менше 0,5 міліметра в діаметрі. За словами вчених, це найдавніші сліди динозаврів Minisauripus, виявлені на території Кореї. Палеонтологи також встановили, що вони були залишені двома особинами тераподів.

Minisauripus

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що команда вчених з Південної Кореї і Росії повідомила про намір клонувати тіло лоша віком 42 тисячі років. Про це повідомляє The Siberian Times. Останки тварини були виявлені в Якутії в 2018 році. Вони належать двомісячному дитинчаті лєнського коня. Він загинув після потрапляння до пастки природного походження.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

У лошати збереглися тіло, копита, шкіра, вовна, внутрішні органи і хвіст завдяки впливу вічної мерзлоти. Вчені вважають, що їм вдасться виділити ДНК з тканини з неушкодженим генетичним матеріалом. Це допоможе їм воскресити вимерлий вид. Міжнародну дослідницьку групу очолює південнокорейський експерт по клонуванню професор Гванг У Сік. Він займається пошуками останків шерстистих мамонтів, які збереглися у вічній мерзлоті.

Нагадаємо, виявлено унікальний слід мініатюрного динозавра: чітко видно відбитки шкіри.

Як повідомляв Знай.uа природа на Землі відновиться лише через 10 мільйонів років: у всьому винне людство.

Також Знай.uа писав, свідки Апокаліпсису: виявлено рештки риб, знищених астероїдом 66 мільйонів років тому.