Хоча сьогодні деякі стверджують, що Ісус Христос – це лише ідея, а не реальна історична постать, є багато письмових свідчень його існування 2000 років тому.

Історичні свідчення про Ісуса з Назарету давно відомі і широко поширені. Порівняйте це, наприклад, із королем Артуром, який імовірно жив близько 500 року н. е. Основні історичні джерела про події того часу навіть не згадують Артура, перші згадки про нього зустрічаються лише через 300-400 років після його смерті. Цілком можливо, що така доля чекала й Ісуса, згадки про який в літературі знайшли набагато пізніше.

Якщо говорити про більш конкретних даних, першими християнськими текстами, в яких говориться про Ісуса, є послання апостола Павла, і вчені згодні з тим, що самі ранні з цих листів були написані протягом 25 років після смерті Ісуса, а докладні біографічні звіти про Ісуса в Євангеліях Нового Заповіту датуються приблизно 40 роками після Його смерті. Утім, подібні тексти породжують ще більше загадок, а на них відповідей поки що немає. Але це лише питання часу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Разюче, що в стародавньому світі ніколи не було суперечок про те, чи був Ісус з Назарету історичною фігурою. І хоча ставлення до Ісуса сильно відрізнялося в той час, ніхто навіть не сумнівався про його існування, що знову наводить на думку, що це не просто вигадана ідея.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi представила геймерське крісло за $415. Це відмінне крісло, яке здатне підлаштовуватися під параметри користувача. Чохол виготовлений з волової шкіри, що дозволить уникнути нагрівання при високих температурах. І хоча крісло коштує порівняно дорого, воно має переваги перед конкурентами, так що ціна цілком виправдана.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Samsung показала планшет Galaxy View 2, який має просто величезними параметрами. Серед іншого, девайс отримав 17.5 - дюймовий дисплей, так що планшет набагато більше стандартного екрану ноутбука. Так, він не отримав топовий процесор, але потужності для виконання всіх заявлених функцій вистачить з головою. Апарат стане у нагоді для дизайнерів і художників, а також стане в нагоді як альтернатива застарілим ноутбуків. Про ціну поки говорити рано, але що стосується презентації, її варто очікувати вже на початку цього літа.

Знай.uа писав, що компанія Meizu представила бездротові навушники POP 2 за приємною ціною.