Плутон – це один із найзагадковіших елементів сонячної системи. Вчені зіткнулися з труднощами щодо його класифікації. Він наділений статусом планети-карлика.

Зараз на Плутоні, як і на Землі, весна. Але тут вона триває з 1990 року. Тривалість одного року на карлику складає 248 земних років.

Сонячна система

Відомо, що Плутон – єдина планета, яка має яскраво виражену еліптичну орбіту. Через це відстань від Сонця змінюється, що істотно впливає на сезони. Весна тут відносно м'яка, а взимку атмосфера замерзає до такої міри, що буквально падає на поверхню планети і залишає повний вакуум. Після такого значного дисбалансу поверхня може бути не готова до несподіваного приходу суворої зими.

Плутон

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Маса планети складає (1,303 ± 0,003)х1022 кілограмів, а об'єм досягає 7,0х109 кубічних кілометрів. Експерти врахували ці показники і прийшли до висновку, що орбітальний період 90465 днів стане для карлика неймовірним випробуванням.

Плутон

День тривалістю 153,2820 годин теж негативно позначається на процесах на планеті. Суворий клімат не тільки порушить процеси, але і суттєво змінить атмосферу.

Дослідники прийшли висновку, що атмосфера планети може замерзнути і розвалитися вже до 2030 року. Якщо це дійсно відбудеться, уламки Плутона можуть полетіти в бік Землі, що є серйозною загрозою.

Поверхня Плутона

Це говорить про те, що навіть постійна температура поверхні планети -223 градуси за Цельсієм сприяє розколу планети і її знищенню. Поки вчені вирішують, чи варто повертати карлику статус планети, вона просто може розколотися.

Розкол Плутона

"Знай.uа" писав: вчені розповіли, що ховається за Нептуном.

Напомним: Hubble вперше показав, як виглядає Уран і Нептун.

Читайте також: NASA сфотографировало унікальне явище на Юпітері.