13 тисяч років тому на Землі відбулася страхітлива катастрофа. Нашу планету вразив рій комет. Це зіграло свою роль у розвитку цивілізацій.

Вчені з Університету Единбурга в Великобританії використали комп'ютерне моделювання, щоб дізнатися подробиці того, що сталося.

Раніше в Гебеклі-Тепе, старовинному храмі, розташованому на території сучасної Туреччини, були виявлені незвичайні фігурки з зображенням тварин. З часом дослідники з'ясували, що таким чином в стародавні часи показували сузір'я. На деяких фігурках зображено безліч небесних тіл, що впали на Землю. Серед них - і рій комет, що вразив планету 13 тисяч років тому. Ці малюнки допомогли розкрити правду про катастрофу. Варто відзначити, що Гебеклі-Тепе служив не тільки храмом, але і обсерваторією. Саме в цьому місці стародавні люди спостерігали за зірками.

Гебеклі-Тепе

Приблизно в цей же час на планеті почалося останнє заледеніння, яке отримало назву Молодший Дріас. Вчені вважають цей період критичним в історії людства. Внаслідок істотної зміни клімату з'явилися перші неолітичні цивілізації і сільське господарство. Крім того, вимерли мамонти. Вчені вважають, що такі глобальні зміни відбулися через падіння комет.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Гебеклі-Тепе

Уфологи висунули теорію про те, що прибульці здатні змінювати траєкторію небесних тіл, завдяки чому можуть влаштовувати космічні аварії. Прихильником цієї теорії є знаменитий тайванський уфолог Скотт Уорінг. Він вважає, що інопланетяни керують Нібіру і можуть влаштувати її зіткнення з Землею.

Нібіру
Нібіру

Подібні припущення наштовхують на думку про те, що винуватцями катастрофи могли бути прибульці. На думку вчених, рій комет виник природним чином.

Астрономи відзначають, що у найближчому майбутньому Землі не загрожує падіння астероїдів. Ймовірність падіння комет на планету ще нижча.

Вченим поки не вдалося з'ясувати справжню причину утворення рію комет.

Комета

Читайте також: виявлено частинки найдавнішого метеорита.

Як повідомлялося, прибульці почали полювання на святиню інків, вони відкриють прохід між світами, щоб викликати Апокаліпсис.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені розгадали таємницю грозного космічного велетня і розповіли, які світи існують поза Сонячною системою.