Після ретельного вивчення загадкової скелі у вигляді статуї експерти зробили важливі висновки. Вони схилилися до такої думки, що вона є всього лише оптичною ілюзією, пише news.am.

Вперше загадкову знахідку виявили й описали зовсім нещодавно. Дослідник Анджело Питони у кількох кілометрах від селища на півночі Малі Гвінеї. Раніше вона була відома під неофіційною назвою "Статуя Леді Малі". Таку назву вона отримала у зв'язку з тим, що у верхній частині скелі проглядається силеут кам'яної жіночої голови.

Граніт, з якого і утворена статуя, має солідний вік - приблизно 12 тисяч років. Цікаво, що в безпосередній близькості до неї мешкають африканські племена.

Тому ніякого більш-менш підходящого обладнання для створення такого монумента просто не могло бути. Місцеві жителі з села Донгол-Луура розповідають таємничу легенду, яка цілком може пояснити появу статуї.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

За стародавніми переказами племінних жителів, в далекі часи боги благословили цю землю, посипавши її небесними зірками. Вони перетворилися потім у алмази. Але за цей дар, вони, як відшкодування, у місцевого вождя забрали доньку. І тепер, перетворена в скелю, вона навіки покликана охороняти приховані глибоко під землею скарби.

Дослідник Питони переконаний, що в давні часи на цій території жили представники високорозвиненої цивілізації, яку цілком можна зрівняти з єгипетською. Відтак, він вважає, що статуя Леді Малі - саме результат роботи цієї високорозвиненої цивілізації.

Проте, багато вчених налаштовані скептично і вважають, що обличчя жінки, яке можна побачити на вершині скелі, не більше ніж оптична ілюзія.

Нагадаємо, на дні затоки знайшли таємничий скарб повелителя морів: щось неймовірне. Вчені знайшли старовинний артефакт, вік якого становить приблизно 570 років.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Археологи з'ясували, де ховалася Янтарна кімната

Також "Знай.ua" писав про те, що Загадкова клинопис розкрила таємницю стародавнього міста