Американське космічне агентство NASA опублікувало приголомшливий знімок. Він є найдетальнішим на сьогоднішній день зображення Всесвіту. Космічна мозаїка складається з 7500 фотографій, які були зроблені телескопом Hubble за останні 16 років.

Знімок Hubble Legace Field – це кінцевий результат проекту з об'єднання даних з 31 програми телескопа, які були зібрані різними групами астрономів. Це нагадує книгу з історії Всесвіту в одній картинці.

Hubble Legace Field

Мозаїка зображує 265 тисяч галактик, які простягаються на 500 мільйонів світлових років. Їх вік становить 13.3 мільярда років. Для того, щоб люди краще розуміли, наскільки далеко знаходяться галактики, дослідники створили спеціальне відео. У ньому зображення масштабується з найбільш віддаленої точки, показуючи таким способом панораму неба.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Гарт Іллінгворит з Каліфорнійського університету зазначив:

"Ми отримали найбільш докладні дані про віддалені галактики, коли-небудь отриманих раніше".

Він додав, що детальніший знімок не вдасться отримати до тих пір, поки не будуть запущені нові, більш сучасні і більш потужні космічні телескопи.

Річард Боувенс, один з учасників дослідження з Лейденського університету в Нідерландах зазначив, що безліч галактик вдалося розгледіти завдяки можливості телескопа розпізнавати ультрафіолетову частину спектру.

Hubble Legace Field

Вчені NASA вже приступили до роботи над другим набором мозаїчних знімків. Він буде складатися з більш ніж 5200 фотографій телескопа Хаббл з іншої області неба.

Як повідомлялося, NASA воскресила телескоп Hubble. Орбітальний телескоп протягне ще 5 років.

Читайте також: Hubble зробив нові знімки крижаних гігантів в космосі, кадри вийшли неймовірно чарівними.

Раніше портал "Знай.uа" писав про те, що нам каже космос і про те, чого варто очікувати незабаром.