Міжнародна група вчених показала, як виглядав представник сильної половини людства, що жив на Землі приблизно тринадцять століть тому.

Про це стало відомо завдяки інформації науково-популярного видання NatGeo, пише портал "Політека".

Відомий судмедексперт Оскар Нільссон, який також спеціалізується на 3D-моделюванні, зумів відтворити зовнішність стародавньої людини, використовуючи 3D-копію його черепа, знайденого раніше археологами.

Вчені розповіли, що древні останки вдалося відшукати в 2014 році на території сучасної Швейцарії. Тоді група міжнародних археологів знайшла скелет в одній з 47 могил, які належать до раннього середньовіччя (приблизно 700 рр. н. е..), в місті Гренхен на півночі Швейцарії.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Вчені вирішили назвати цю людину Аделазій Эльбахус. Після вивчення останків людини, дослідникам вдалося встановити, що в момент смерті йому було від 19 до 22 років. Крім цього, вони встановили його приблизний зріст — 167 см.

Нагадаємо, Україна прощається з легендарним вченим.

Як повідомляв Знай.uа українців атакують величезні комахи-монстри.

Знай.uа писав, кінець світу підкрався дуже близько.