Міжнародна група астрономів виявила в далекому космосі вельми дивну планету. Навколо неї кільця мають просто гігантські розміри.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання The Sun.

Так, система кілець екзопланети J1407b володіє зовнішнім радіусом приблизно в 90 млн км (у 640 разів більше за розміри кілець Сатурна).

Система кілець володіє масою, порівнянної із масою Землі. Орбітальний період J1407b оцінюється з точністю до порядку від 3,5 до 13,8 років, а найімовірніша маса складає від 13 до 26 мас Юпітера.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Щілини в кільцях означають присутність супутників, сформованих з більш щільних кілець. На відстані 61 млн км від центру системи кілець є широка щілина, що може бути свідченням наявності супутника масою до 0,8 маси Землі.

Малий вік зоряної системи і велика маса системи кілець можуть вказувати на знаходження об'єкта на ранній стадії утворення супутників, а не на стійкість великої системи кілець.

Нагадаємо, прибульці з Нібіру нападуть зовсім скоро, рахунок пішов на дні.

Як повідомляв Знай.uа Кінець світу замість відпустки: визначено точну дату Апокаліпсису.

Знай.uа писав, український пророк передбачив кінець світу: виживе лише одна країна.