В Японії створили будинки здатні на кілька сантиметрів підніматися над поверхнею землі.

Такий винахід особливо важливий для країни, де часто виникають землетруси. Піднімаючись над землею, будинки можуть перебувати в такому положенні аж до закінчення підземних поштовхів.

Цю технологію розробили ще в минулому десятилітті. Але звернули на неї увагу тільки після руйнівного землетрусу, що відбувся в Японії у 2011 році.

Система, розроблена конструкторами компанії Air Danshin Systems Inc., передбачає наявність потужної повітряної подушки, що дозволяє булику, в разі необхідності, зависати над землею на потрібний час.

Чутливий датчик здатний завчасно зафіксувати початок сейсмічної активності. Він подає сигнал, що активує повітряний компресор. Останньому потрібно кілька секунд, щоб наповнити повітрям спеціальну подушку між самим будинком і його фундаментом.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Така подушка має товщину всього кілька сантиметрів, але цього цілком достатньо, щоб у багато разів знизити руйнування від землетрусу.

Після закінчення поштовхів будинок сідає на спеціальну раму по периметру фундаменту. За новою технологією в Японії побудовано вже близько сотні будинків. Частина з них - це не дуже великі будівлі, зруйновані землетрусом сім років тому і потім відновлені згідно з новою технологією, без жорсткого зчеплення з фундаментом.

Нагадаємо, що вечірні фізичні тренування приносять організму людини набагато більше користі, аніж денні чи ранкові.

Як повідомляв "Знай.ua", Комаровський розповів про головну оману батьків: так ліниві дорослі заспокоюють свою совість. У новому випуску своєї рубрики в Instagram доктор Комаровський розповів про вживання ехінацеї для зміцнення імунітету.

Також "Знай.ua" писав, що шведські вчені прийшли до висновку, що частота серцевих скорочень у стані спокою, рівна 75 ударів на хвилину, подвоює ризик передчасної смерті серед чоловіків.