Вечірні фізичні тренування приносять організму людини набагато більше користі, аніж денні чи ранкові.

Про це розповіла команда науковців з США та Ізраїлю. Досліди проводили на мишах, пише MedikForum.

дівчина тренування
дівчина тренування

У ході експерименту виявилося, що у вечірні години навантаження на 50% ефективніші. Повідомляється, що лабораторним щурам знадобилося менше кисню під час пізніх вправ. Крім того, в їхньому організмі був підвищений рівень субстанції, яка збільшує метаболічну активність тканин.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Виходить, що фізичні вправи мають безпосередній вплив на циркадні ритми людини. Дослідження показували, що люди з їх порушеннями мають меншу тривалість життя, частіше стикаються з пухлинами та різними розладами сну.

спорт
спорт

Нагадаємо, що навіть після того, як людина перестала регулярно проводити тренування, вони будуть позитивно впливати на здоров'я десятки років. Це з'ясували вчені з Університету Дьюка в США.

Як показало дослідження, переваги фізичних навантажень є більш тривалими, ніж може здатися на перший погляд. Так, ефект від тренувань тримається навіть, якщо люди вже не приділяють спорту багато часу або перестають тренуватися зовсім.

спортсменка
спортсменка

Фахівці розповідають, що є випадки, коли користь від тренувань зберігається і через 10 років після їх припинення. Однак це залежить від типу фізичних навантажень, якими займалася людина.

Раніше портал писав, що слово "метаболізм" часто асоціюється з "дієтою", "фізичними вправами" і "втратою ваги". Однак, як пише Health, мало хто знає, що воно насправді означає.

Медичне визначення метаболізму включає "тілесні процеси, необхідні для підтримки життя" В процесі обміну речовин організм перетворює їжу, яку ми з'їдаємо, в енергію — життєво важливий процес для всіх живих істот.

Як повідомляв портал Знай.uа, фахівці озвучили просту п'ятихвилинну методику, за допомогою тренування якої, можна назавжди позбутися хропіння.

Також портал Знай.uа писав, що зірковий тренер і телеведуча Аніта Луценко виставила яскраве фото з одного з тренувань і розповіла, як ефективно і швидко прибрати живіт.