Навіть після того, як людина перестала регулярно проводити тренування, вони будуть позитивно впливати на здоров'я десятки років. Це з'ясували вчені з Університету Дьюка в США, передає Хвиля.

Як показало дослідження, переваги фізичних навантажень є більш тривалими, ніж може здатися на перший погляд. Так, ефект від тренувань тримається навіть, якщо люди вже не приділяють спорту багато часу або перестають тренуватися зовсім.

Фахівці розповідають, що є випадки, коли користь від тренувань зберігається і через 10 років після їх припинення. Однак це залежить від типу фізичних навантажень, якими займалася людина.

Дивовижно, що тривала користь спостерігається і в медицині. Так, діабетики, за рівнем цукру в крові яких суворо стежили за допомогою правильного харчування і ліків, і через роки після закінчення дослідження мали кращий стан серця, ніж ті, що не брали участі в експерименті. Втім, до останнього часу не було відомо, чи є такий тривалий ефект щодо фізичних навантажень.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково 40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Виявилося, що учасники практикували різні навантаження, від помірних типу пішої ходьби до бігу в швидкому темпі і занять з обтяженнями. В результаті з ними після спілкувалися, і навіть через 10 років організм деяких людей був більш здоровим, ніж у тих, хто не тренувався зовсім. Це стосувалося і зайвої ваги, і різного роду серцево-судинних маркерів. Особливо корисними були інтенсивні фізичні навантаження.

Нагадаємо, що метаболізм охоплює всі хімічні процеси, які підтримують життя, включаючи дихання, травлення їжі і відновлення клітин.

Як повідомляв портал Знай.uа, фахівці озвучили просту п'ятихвилинну методику, за допомогою тренування якої, можна назавжди позбутися хропіння.

Також портал Знай.uа писав, що зірковий тренер і телеведуча Аніта Луценко виставила яскраве фото з одного з тренувань і розповіла, як ефективно і швидко прибрати живіт.