Секретом бадьорого ранку і гарного самопочуття поділилася спортивний дієтолог-нутриціонист, провідний спеціаліст програми управління вагою FitCurves Ганна Білоус.

Дієтолог запропонувала кілька варіантів на вибір. Адже всі ми різні і потреби нашого організму також відрізняються. Повідомляє Clutch.

При виборі ранкового тренування будемо відштовхуватися від двох критеріїв:

  1. Кількість часу на тренування
  2. Натщесерце або після сніданку

Тренування натще

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Підійде тим, у кого на момент тренування нічне голодування – час від останнього прийому їжі ввечері, становить до 12 годин.

Так само важливо врахувати, щоб ввечері це був повноцінний прийом їжі з вуглеводами і білками.

Тривалість такого тренування повинно бути до однієї години. Інтенсивність тренування повинно бути 1 і 2 рівень навантаження: легка пробіжка, аеробіка, зарядка, стретчинг, силове навантаження з невеликою кількістю повторень.

Якщо перестаратися можливі запаморочення та непритомність.

Тренування після сніданку

Підходить тим, у кого нічне голодування перевищило 12 годин або є бажання позайматися більш інтенсивно. Тут тренування вже може бути і 3, і 4 рівня інтенсивності. Тривалість до 90 хвилин.

Снідаємо по одному з варіантів:

  • За 40 хв до тренування фрукт або рідкий прийом їжі — смузі з овочів або фруктів
  • За 1,5 години прийом їжі — нежирний білок і вуглевод
  • За 2 години твердий прийом їжі білків, жирів і вуглеводів

Обов'язково виключаємо каву!

Найкращі вправи для ранкового тренування:

Ранкова зарядка на 10 хвилин з простих вправ: потягування; обертання головою/руками/плечима/ступнями/колінами; перекати з носків на п'ятки; кроки на місці; нахили; підтягування коліна до грудей; присідання; кішечка — обов'язкова для всіх, щоб пробудити і включити організм на весь день!

Стречінг або йога. Підійде всім, хто не любить вранці поспіх і різкі рухи.

Танці. Улюблена музика і рухи не зможуть залишити байдужими навіть сонних. Залишилося тільки вибрати танцювати вдома або в залі перед роботою.

Силове тренування. Достатньо 30-ти хвилин 3 рази в тиждень, так що в інші дні зможете поспати трохи довше, а це не може не радувати.

Біг. Найпростіший і доступний спосіб отримати заряд бадьорості вранці. Темп, відстань і маршрут обираєте самі.

Нагадаємо, дослідники довели, що чорнослив володіє неймовірними властивостями. Крім того, що він підвищує працездатність і в цілому тонізує організм, цей сухофрукт здатний уберегти вас від раку товстої кишки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", відомий український дієтолог Катерина Толстікова розповіла, чому важливо їсти багато зелені. За її словами, саме кінза, петрушка, кріп, зелена цибуля, рукола та інша зелень - це справжня панацея від усіх хвороб.

Також "Знай.uа" писав, фахівці Гарвардського університету дійшли висновку, що кето-дієта - це найефективніша система харчування для схуднення.