Щоденна прогулянка або їзда на велосипеді омолоджують мозок на 10 років.

Експерти з Інституту Тауба з дослідження хвороби Альцгеймера виявили, що регулярні аеробні вправи збільшують вміст сірих речовин в мозку людини, пише Daily Mail.

За словами вчених, навіть простий підйом по сходах покращує розумові навички студентів.

Силові навантаження

Позитивний ефект від фізичної активності збільшується за віком: люди у віці 40 років виглядають на 10 років молодше, а 60 років — на 20 років.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Дослідники стверджують, що отримані ними результати допоможуть зрозуміти, як уповільнити процеси старіння мозку та зменшити ризик виникнення недоумства без ліків.

В рамках наукової роботи доктор Яків Стерн (Yaakov Stern) та його колеги спостерігали за 132 людьми у віці від 20 до 67 років, яких випадковим чином розподілили або на заняття аеробікою, або на розтяжку чотири рази на тиждень.

Учасники першої групи займалися на біговій доріжці, їздили на велосипеді або використовували велотренажери або еліптичні машини, що імітують підйом по сходах.

Аеробні вправи

Дослідники виявили, що аеробні вправи в два рази ефективніше вправ на розтяжку. Аеробні тренажери поліпшили загальні бали за тестування виконавчих функцій на 0,50 бала.

Це статистично значуще відміну від тих, хто робив розтяжку — на 0,25 пункту.

Ніхто з учасників не курив і не страждав слабоумством. Вони також не займалися фізкультурою на початку дослідження і мали рівень фізичної підготовки не нижче середнього.

Обидві групи були в рівній мірі збалансовані за віком, статтю, освітою, а також по пам'яті і навичкам мислення з самого початку.

Добровольці тренувалися у фітнес-центрі і щотижня реєструвалися у тренерів, стежать за їх прогресом. Кожний участник також носив пульсометр.

Регулярні тренування

Навички мислення і запам'ятовування оцінювалися на початку, а також протягом трьох місяців і в кінці шестимісячного періоду.

Нагадаємо, проста зарядка раз в півгодини продовжує життя людини.

Як повідомляв портал "Знай.uа", проживання у забруднених містах з раннього дитинства провокує ожиріння.

Також "Знай.uа" писав, що потрібно знати про OMAD-дієту.