Експерти стверджують, що фізична активнiсть покращує когнітивні функції головного мозку людини.

Наприклад, одне дослідження, проведене на початку цього року, показало, що аеробні вправи допомагають зміцнити здоров'я мозку, запобігаючи нейродегенеративні захворювання, пише Medical News Today.

Тепер дослідники з Мюнхенського університету виявили нові докази того, що такi вправи захищають мозок.

Крім цього, медики вивчили як сидіння, стояння, ходьба впливають на робочу пам'ять.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

[quote author=""]"Гострі аеробні вправи впливають на когнітивні характеристики як згодом, так і одночасно

Медики відібрали 24 добровольці, підключили їх до електроенцефалограми і запропонували вирішувати різні завдання під час сидіння на велосипеді, катання і ходьби по біговій доріжці.

З'ясувалося, що робоча пам'ять учасників найкраще працювала, коли вони їздили на велосипеді або ходили пішки, а не сиділи або просто стояли.

Медики вважають, що аеробні вправи впливають на лобно-парієтальну мережу ("центр уваги" мозку) і префронтальну кору (відповідає за робочу пам'ять і виборче увагу).

Коротше кажучи, робота виконавчих функцій мозку поліпшується при заняттями навіть простою фізичною активністю.

Це суперечить існуючим припущеннями, згідно з яким "фізичні вправи відключає функції більш високого порядку префронтальної кори" для економії енергетичних ресурсів.

Нещодавнє дослідження підтвердило, що сидячий спосіб життя завдає шкоди скроневій частці мозку, яка відповідає за обробку спогадів і мови.

Нагадаємо, чотири кращих ради по омолодженню мозку.

Як повідомляв портал "Знай.uа", нове дослідження, в якому взяли участь 23 000 чоловік у віці від 40 до 77 років, пролило світло на профілактичні особливості середземноморської дієти.

Також "Знай.uа" писав, що відмова від фаст-фуду викликає абстинентний синдром, схожий на той, що виникає після припинення прийому наркотиків.