Апельсин – це сонячний і ароматний фрукт, який не лише тішить своїм смаком, а й вважається одним із найкорисніших завдяки високому вмісту вітаміну С та антиоксидантів. Водночас важливо знати, як правильно вживати цей плід, щоб отримати з нього максимум користі, пише Real simple.

Апельсин. Фото: Youtube
Апельсин. Фото: Youtube

Дієтолог і магістр наук Крістен Карлі зазначає, що апельсини займають провідне місце серед усіх цитрусових за рівнем корисних властивостей. Свіжі апельсини та натуральний апельсиновий сік багаті на вітамін С – потужний антиоксидант, необхідний для зміцнення імунітету та захисту організму від шкідливих впливів.

Оскільки людський організм не здатний самостійно синтезувати вітамін С, регулярне вживання апельсинів допомагає природним шляхом заповнити його добову норму.

Популярні новини зараз
Пенсії, лікарняні та субсидії: чи отримають українці соцвиплати у листопаді Українцям скоротять ліміти на грошові перекази: яку суму дозволять переказувати Пенсії зростуть майже на 14%: коли пенсіонерам проведуть перерахунок Зимові канікули подовжили: хто зі школярів відпочиватиме більше за інших
Показати ще

Цей фрукт також містить флавоноїди, каротиноїди та поліфеноли – природні сполуки, що мають виражену антиоксидантну, протизапальну та протипухлинну дію.

Вітамін С відіграє важливу роль у виробленні колагену – білка, який відповідає за пружність шкіри та сприяє швидшому загоєнню ран. Клітковина, що міститься в апельсинах, допомагає регулювати рівень цукру в крові, тому фрукт є корисним для профілактики діабету 2 типу.

Вітаміни
Вітаміни

Крім цього, апельсини є чудовим джерелом фолату, більш відомого як вітамін B9. Цей водорозчинний вітамін необхідний для росту й поділу клітин, тому особливо важливий під час вагітності. Також фолат допомагає підтримувати здоров’я серця та є невіднятною частиною збалансованого раціону дорослої людини.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.