Спорт не завжди може бути корисний для організму. Британські учені провели дослідження і з'ясували, до яких проблем зі здоров'ям можуть призвести заняття в тренажерному залі, біг, велосипед та інші види рухової активності. Про це читайте в матеріалі Clutch.

Всі чули про те, що помірне фізичне навантаження позитивно впливає на організм. Однак нові дослідження, які провели вчені з університету Британської Колумбії свідчать про те, що навіть той, хто веде активний спосіб життя не захищений від серцево-судинних захворювань.

У дослідники роблять акцент на тому, що професійні спортсмени і навіть спортсмени-любителі повинні перевіряти стан свого здоров'я, особливо якщо спостерігається високий кров'яний тиск, високий рівень холестерину або є генетична схильність до серцево-судинних захворювань.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Ми всі знаємо, що вправи корисні для нас, адже це може запобігти ряду проблем зі здоров'ям і хвороб, від раку до депресії. Однак, навіть якщо ви дійсно активні, наші результати показують, що ви все ще не можете обійти свої фактори ризику", — висловилася Барбара Моррісон, провідний автор дослідження і доктор філософії.

В дослідженні вчені задіяли майже 800 спортсменів у віці від 35 років і старше, які займаються помірим і досить інтенсивним фізичним навантаженням не менше трьох днів на тиждень. В 94 із них було виявлено серйозні серцево-судинні захворювання. У 10 осіб — тяжкі захворювання коронарної артерії, при відсутності яких-небудь симптомів.

При цьому вчені заявляють, що такі результати не повинні зупиняти людей вести активний спосіб життя. Фахівці рекомендують частіше проходити огляди, вимірювати артеріальний тиск, робити моніторинг холестерину.

Нагадаємо, Аніта Луценко пояснила, коли потрібно пропустити тренування.

Як повідомляв портал Знай.ua, 5 ефективних видів планки для ідеального тіла.

Також Знай.ua писав, що категорично не можна робити перед сном.