Слово "метаболізм" часто асоціюється з "дієтою", "фізичними вправами" і "втратою ваги".

Однак, як пише Health, мало хто знає, що воно насправді означає.

Медичне визначення метаболізму включає "тілесні процеси, необхідні для підтримки життя"

В процесі обміну речовин організм перетворює їжу, яку ми з'їдаємо, в енергію — життєво важливий процес для всіх живих істот.

Метаболізм охоплює всі хімічні процеси, які підтримують життя, включаючи дихання, травлення їжі і відновлення клітин.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Тепер же, коли визначилися, що таке метаболізм, пора розібратися з відомими помилками:

Міф № 1: У худих людей обмін речовин швидше

Міф № 1: У худих людей обмін речовин швидше

Метаболізм залежить від складу білкової маси организму. Чим більше у вас м'язів, тим більше калорій ви спалюєте, коли відпочиваєте. Насправді все залежить від того, наскільки людина м'язиста.

Ось чому фізичні тренування вважаються одним з кращих способів прискорити обмін речовин.

Метаболізм закладено в генах

Міф № 2: Метаболізм закладено у генах

Безсумнівно, гени впливають на метаболізм, але не так сильно, як звички і спосіб життя. Наприклад, фізичне навантаження і дієта — фактори набагато значиміші. І, на щастя, людям під силу їх контролювати.

Однак деякі генетичні умови можуть вплинути на обмін речовин. Наприклад, спадкове захворювання аутоімунний тиреоїдит, яке може призвести до недостатньої активності щитовидної залози, сповільнити обмін речовин і спровокувати збільшення ваги.

Їж скільки хочеш, якщо у тебе швидкий обмін речовин

Міф № 3: Їж скільки хочеш, якщо у тебе швидкий обмін речовин

Хоча люди з швидким метаболізмом не завжди набирають вагу так само швидко, як люди з повільним, прискорений обмін речовин — не привід ігнорувати дієтичні рекомендації.

Збалансоване харчування позитивно впливає на здоров'я в багатьох аспектах, не пов'язаними з підтримкою ваги, включаючи роботу серця і профілактику деяких видів раку.

Краще їсти по трохи

Міф № 4: Краще їсти по трохи багато разів на день

Деякі дієтологи часто стверджують, що краще постійно перекушувати, ніж три рази щільно поїсти. Однак справа в тому, що коли люди чують, що можуть їсти п'ять або шість невеликих порцій, то зазвичай не стежать за тим, скільки їдять.

Добавки

Міф № 5: Добавки прискорюють метаболізм

Безрецептурні препарати, які стверджують, що стимулюють обмін речовин, швидше за все перебільшення. Добавки не впливають на метаболізм безпосередньо. Крім того, потенційно небезпечні побічні ефекти харчових добавок добре документовані. Слід пам'ятати, що вони не завжди добре поєднуються з рецептурними препаратами.

Нагадаємо все, що потрібно знати про ехінацею.

Як повідомляв портал "Знай.uа", хронічну хворобу печінки недарма називають тихим убивцею.

Також "Знай.uа" писав все, що потрібно знати про кишкову паличку.