Весь наступний тиждень різнокольорові яйця за традицією будуть прикрашати великодні кошики і столи українців. Ми розповімо, як готувати і вживати цей продукт, щоб не нашкодити здоров'ю.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПереконайтеся, що ви придбали свіжі яйця перед тим, як їх варити. Як це зробити? Найпростіший спосіб: опустіть яйця у воду, свіже яйце залишиться на дні, якщо трохи піднялося – його слід швидко використовувати, якщо "спливло" – викидайте.
Ретельно мийте руки перед тим, як взяти яйце на кожному етапі, включаючи приготування, охолодження, фарбування і складання на тарілку або в корзину. Якщо ви не збираєтеся декорувати яйця, то відразу після фарбування, помістіть їх у чисті коробки і у холодильник.
Зварені круто яйця у шкаралупі можна зберігати в холодильнику тиждень. Але якщо ви зняли шкаралупу з яйця, звареного круто, з'їжте його в той же день. Не кладіть яйця в морозильну камеру.
Якщо ваші фарбовані яйця зберігаються при кімнатній температурі, користуйтеся правилом "мертвої" зони. Будь-яку їжу між 4,4 º С і 60º С слід з'їсти в перші дві години. Після – не варто ризикувати.
Іншими словами, ніколи не їжте продукти, що швидко псуються, які простояли без холодильника більше двох годин. Це точка, в якій бактерії починають швидко розмножуватися.
Не фарбуйте тріснуті яйця. Навіть якщо ваші яйця були належним чином охолоджені, переконайтеся, що ви ніколи не будете їсти фарбоване яйце з тріснутою оболонкою у разі, якщо воно могло десь забруднитися.
Завжди безпечніше уникати вживання фарбованих яєць з тріснутою оболонкою, особливо якщо ви використовували не натуральні барвники.
І ніколи не їжте яйця, фарбовані хімікатами, які не є харчовими барвниками, незалежно від того, чи є на них тріщини чи немає. Якщо ви зварили яйця для декору, прикрасили їх і вони простояли без холодильника день або кілька, не їжте їх.
10 способів як пофарбувати яйця на Великдень
Раніше портал "Знай.uа" повідомляв про найпростіший і найкращий спосіб пофарбувати яйця. Цей спосіб використовувався ще нашими бабусями.