Меню краще вивчити ще вдома, а на місці, не соромлячись, уточнювати у офіціанта всі подробиці приготування обраної страви.

Про це повідомляє Новое время.

Варто відзначити, що мотивація і впевненість в собі сильніше не у тих, хто, вирішивши перейти на здорове харчування, відсиджується вдома, а у тих, хто спокійно продовжує вести своє звичайне життя. Тому що якщо ви йдете в ресторан і накидаєтеся на жирне, борошняне і солодке, значить, мотивація недостатньо серйозна і ви все одно зірветеся: не в ресторані, так в іншій ситуації.

Припустимо, мотивація у вас вже є. Як замовляти в ресторані їжу, щоб вечір став максимально приємним і корисним для наших благих цілей?

Перш за все, перед тим, як відправитися на вечерю, подивіться меню закладу: практично у всіх ресторанів є сайти. У спокійній обстановці, далеко від спокус, соберіть відповідну для себе їжу і потім просто дотримуйтеся свого вибору.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Не соромтеся розпитувати офіціанта про склад страви. Які інгредієнти до неї входять, яким способом вона готується, з додаванням жиру чи ні, а якщо з додаванням, то якого. В ідеалі замовляти те, що готується без жиру взагалі.

Уникайте вибирати страву, інгредієнти якої ви не зможете візуально визначити. Наприклад, не варто брати котлети, фаршировану рибу, ковбаси, паштети, форшмак, хумус, супи-пюре і т.п. – тобто страви, інгредієнти яких максимально подрібнені. Офіціант може запевняти вас, що ніяких вершків, булки і масла в начинках немає, але, повірте, вони там є! У фарш йдуть всі залишки і обрізки – заклади не працюватимуть собі в збиток.

Тобто, ідеальні варіанти – шматок м'яса (нежирної телятини, яловичини, курки, індички) або рибний стейк. На гарнір: овочі гриль або свіжа овочева нарізка, або овочевий салат. Перед основною стравою можна теж з'їсти салат, основа якого – овочі, зелень, нежирне м'ясо, риба або морепродукти. А можна взагалі взяти два салати і не їсти основного.

До того, як принесуть їжу, не варто нічого їсти: як правило, "компліменти від закладу" це закуски з категорії фаст-фуд: в них багато жиру і солі. Щоб вам не нудно було чекати замовлення, візьміть пляшку води і до неї кілька часточок лимона, або чайник зеленого чаю. Взагалі, перед прийомом їжі, незалежно від того, в ресторані ви або вдома, обов'язково випивайте дві склянки води. Так ви з'їсте набагато менше, та й заодно метаболізм підтримаєте.

Що стосується напоїв, то ідеальний варіант, звичайно, – сухе вино, краще червоне і бажано не більше 200 грам. Поки ви себе почуваєте на новому харчуванні не досить впевнено, вас може від алкоголю "понести" і ви наїстеся шкідливої ​​їжі. Міцний алкоголь дуже калорійний, до того ж сильно збуджує апетит.

14 фактів про здоров’я людини та стимул до здорового способу життя.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, чи по кишені українцям здорова їжа.