Фахівці Китайської академії наук в Пекіні повідомили про успішне виведення перших поросят з генами мишей. Їх відмінна риса є мінімальна кількість жиру в організмі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Вчені реорганізували гени поросят, посилюючи процес спалювання жиру. Свиням просто ввели ген UPC1, що відповідає за регулювання температури тіла. Цей ген взяли у мишей, і помістили його в свинячі ембріони, які потім імплантували тринадцяти свиноматкам. Троє з них завагітніли і народили 12 поросят.
Одного разу ця технологія дасть виробникам тваринницької продукції можливість заощадити мільйони доларів в процесі виробництва свинини, оскільки фермери витрачають величезну кількість грошей на обігрів і відгодівлю свиней для успішного існування при низьких температурах.
Яке м'ясо таких поросят на смак, поки невідомо, хоч і самі вчені вибрали породу поросят, у яких смакові якості м'яса дуже гарні. Вчені стверджують, що м'ясо буде більш пісним, оскільки жировий прошарок народжених поросят на 24% менше, ніж у звичайних свиней.
З точки зору генетики це значне наукове досягнення. Але будуть споживачі готові їсти м'ясо генетично модифікованих свиней, залишається під питанням, оскільки в більшості країн громадська думка налаштована скептично по відношенню до генетично модифікованих продуктів.
Управління по санітарному нагляду США обережно схвалив яблука з не темніє серцевиною, а ГМ-лосось можна продавати тільки в Канаді.
Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що водна аномалія спантеличила учних.