Людям, для яких зниження рівня холестерину в крові є нагальною проблемою, фахівці рекомендують включити в щоденний раціон харчування декілька продуктів. У своєму ефекті ці продукти не поступаються лікарським препаратам, повідомляє healthinfo.ua.

Вченими Західного науково-дослідного центру з питань харчування людини було проведено дослідження. Воно показало, що відмінним продуктом для зниження підвищеного холестерину є риба сімейства лососевих (сьомга, кета, горбуша, нерка). У ході експерименту у добровольців, які вживали таку рибу протягом 20 днів, рівень «хорошого» холестерину збільшився на 10%. «Хороший» холестерин активує в організмі процес виведення «поганого» холестерину, який небезпечний для судин і артерій.

На думку експертів, подібний ефект був забезпечений високим вмістом у лососевих омега-3 жирних кислот. Ці речовини містяться також у лляному насінні та лляній олії – їх вживання також допомагає знижувати загальну кількість холестерину в організмі і конкретно «поганого» холестерину.

Сприяє зниженню рівня холестерину і вівсянка – каша, зварена з цільних зерен вівса. Овес – не тільки лідер серед зернових за кількістю розчинної клітковини, в ньому багато антиоксидантів, що і забезпечує цілющий ефект. Крім того, вівсянка має самий низький глікемічний індекс, що робить її кашею номер один з позиції дієтології.

Популярні новини зараз

Українку вбили в Польщі дорогою на роботу: труп пролежав всю ніч, дочка в паніці

57-річна Моніка Беллуччі розповіла, як виглядати бездоганно без жодної пластики: "Не залежить від віку"

Син Софії Ротару розповів про важку втрату, чорний день скорботи для сім'ї: "Спасибі тобі за все"

Переможниця "Євробачення" Кончіта Вурст змила весь макіяж і перетворилася на гарячого хлопчину: мужності додалося вмить

Показати ще

Також корисна перловка (ячмінь). Цілісна ячмінна крупа містить той же тип розчинних волокон, що і овес. Крім того, аналогічно вівсу ячмінь проходить мінімальну обробку, що дозволяє зерну зберігати максимум корисних якостей.

Увійшли в список кращих продуктів для зниження холестерину і яблука. Поліфенольні сполуки в яблуках і яблучному соку перешкоджають процесам окислення «поганого» холестерину, внаслідок яких утворюється в артеріях холестериновий наліт. Яблука володіють приблизно такими ж здібностями по зниженню холестерину, як овес і ячмінь, відзначили експерти.

Раніше портал "Знай.uа" розповідав, які продукти повинні бути присутніми в раціоні щодня.