З приходом затяжних новорічних свят все частіше люди шукають в мережі відповідь на просте запитання: як пити багато, але при цьому залишатися в стані скельця, а на ранок не мучитися від головних болів, нудоти і похмілля.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Що ж, ми прошерстили мережу на предмет гідних порад і ділимося з вами, з нашої точки зору, найкращими з них:
1. Щоб пити і не п'яніти потрібно перед тим, як випити з'їсти чайну ложку масла
Масло, потрапляючи в порожній шлунок, починає обволокувати його стінки, тому коли туди ж потрапляє алкоголь - він не може вбиратися швидко. Таким чином сповільнюється процес потрапляння спиртних напоїв у кров, і людина п'яніє повільно.
Ця порада найчастіше звучить так: "З'їсти чайну ложку вершкового масла". Але насправді краще використовувати рослинне масло. Це пов'язано з тим, що рослинний жир має більшу обволокуючу здатність, аніж тваринний. Найкраще для цієї мети підійде оливкова олія.
2. Щоб пити і не п'яніти потрібно випити. Так! Перед застіллям варто випити трохи спиртного
Йдеться про зовсім малу дозу, приблизно 50-100 грам. Секрет такого методу полягає в тому, що давши своєму організму трохи алкоголю заздалегідь, ви запускаєте процес, в результаті якого виробляються ферменти, необхідні для розщеплення спиртного.
Більшість прибічників цього способу радять обирати той вид алкоголю, який ви плануєте пити на вечірці. Якщо ви виберете такий спосіб - не перестарайтеся, інакше сенс йти на свято зникне. Якщо плануєте змішувати на вечірці все підряд, заради всього святого, почніть з найлегшого.
3. Випийте коктейль з йогурту і дріжджів, і тоді ви будете пити і не п'яніти
Такий метод пропонує один відомий пивовар. Для приготування коктейлю вам знадобиться йогурт з невеликим відсотком жирності і без усіляких наповнювачів, а також харчові дріжджі, бажано брати сухі. Всім відомо, що дріжджі допомагають процесу бродіння, отже, потрапляючи в шлунок разом з йогуртом, вони теж запускають подібний процес. В організмі починає вироблятися етиловий спирт, тобто ми знову ж запускаємо вироблення ферментів.
Цей метод схожий на попередній, але ось ризику напитися до свята - немає.
4. Щоб пити і не п'яніти - випийте абсорбент
Всі звикли пити активоване вугілля вже тоді, коли стає погано, а робити це потрібно заздалегідь. Активоване вугілля потрібно пити з розрахунком одна таблетка на десять кілограм вашої ваги, тоді процес сп'яніння проходитиме набагато повільніше. Крім того, варто випити будь-який препарат, який допомагає роботі шлунка.
5. З'їжте йодовмісних продуктів і тоді ви будете пити і не п'яніти
Багато йоду містять в собі: печінка тріски, креветки, морський окунь, кальмари і тд. Ну а найбюджетнішим йодовмісним продуктом є морська капуста. За день-два до застілля з'їжте що-небудь з перерахованого, адже йод допомагає щитовидній залозі виробляти гормон, який сприяє окисленню алкоголю.
Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про добірці рад, які допоможуть стати непереможним в суперечці, навіть якщо співрозмовник явно налаштований посваритися.