Група вчених провела дивний експеримент. Дослідники проаналізували дані про стан здоров'я 200 тисяч чоловік у віці від 18 до 89 років. З'ясувалося, що щоденний прийом звичайного аспірину удвічі збільшує ризик розвитку меланоми у чоловіків.

Як розповідає видання Science Daily один з авторів дослідження Беатріс Нардоне, цей факт може пояснюватися тим, що організм чоловіків виробляє менше захисних ферментів – супероксіддісмутаза і каталаза.

Під час дослідження з'ясувалося, що у чоловіків, які приймали аспірин регулярно, ризик розвитку меланоми виявився в 1,83 рази вище, ніж у інших учасників дослідження. При цьому у жінок аналогічної залежності вчені не зафіксували.

Нагадаємо, раніше Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками ввела заборону на продаж, зберігання і реалізацію препарату "Армадін". Згідно з даними відомства, заборона введена на підставі закінчення строку дії тимчасової заборони.

Популярні новини зараз
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще

Зокрема, заборона стосується лікарського засобу "Армадін" (розчин для ін'єкцій 50 мг / мл по 2 мл в ампулах № 10) серії 71308015, виробництва "Лекхім-Харків". У зв'язку з цим Держслужба своїм розпорядженням зобов'язала всі суб'єкти господарської діяльності, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування даного препарату негайно перевірити наявність забороненого препарату і зняти його з обігу для подальшого знищення або повернення постачальнику.

Варто відзначити, що вперше за три роки відомство почне масштабну перевірку діяльності аптек і всього спектру фармацевтичних препаратів, який вони реалізують.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у спеку постійно хочеться якось охолодити себе і свій організм, тому морозиво для багатьох людей стає справжнім порятунком, так ще й неймовірно смачним. Як виявилося, цей продукт завдає організму величезну шкоду в спеку. Цю інформацію повідомила Мирослава Опришко, гастроентеролог. За словами гастроентеролога, через неправильне зберігання морозива, в ньому починають розмножуватися спори, що і може послугувати причиною отруєння.