Міжнародна група вчених з Північно-Західного університету в Сполучених Штатах провела серію досліджень, в результаті яких дійшла висновку, що миш'як, який ми звикли вважати смертельною отрутою, в малих дозах здатен виліковувати таке страшне захворювання, як онкологію. Низькі дози триоксиду миш'яку здатні перемогти гострий лейкоз проміелоцітарний - один з різновидів раку крові.

У статті для періодичного університетського видання вчені написали, що отруйну речовину можна використовувати і проти інших злоякісних утворень. Фахівці створили так звані нанобіни - частинки, які представляють собою сферичні ліпосоми, утворені ліпідним біопрошарком, і містять сполуки миш'яку.

Нанобіни потрапляють у кровотік, досягають клітин пухлини, де накопичуються і вивільняють отруту, вбиваючи злоякісні клітини, але не завдаючи шкоди здоровим тканинам. При цьому дрібні кровоносні судини, що формуються навколо пухлини, сприяють накопиченню везикул, а кисле середовище новоутворення допомагає розчинити частки миш'яку, що знаходиться всередині нанобінов.

В результаті експериментів стало відомо, що везикули з миш'яком ефективно вбивають клітини раку молочної залози, яєчників і легень. Дослідники також планують прикріпити до нанобінів специфічні молекули, щоб допомогти їм подолати гематоенцефалічний бар'єр і пристосувати їх для лікування гліобластоми.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що ціни на продукти в  Україні неприємно вражають, втім навіть дорогі продукти не завжди означають – якісні. Багато недобросовісних виробників часто приховують реальний склад продукту, додаючи до їжі отруту. Експерти пояснили, які інгредієнти в найпопулярніших продуктах харчування модель вкрай негативно позначитися на нашому здоров'ї та навіть спровокувати невиліковні хвороби, такі як рак.

Ми також писали про те, що вплив червоного і білого вина на розвиток раку передміхурової залози було проаналізовано міжнародною групою вчених. І дослідження привели до несподіваних висновків медиків.