Вчені інституту США зуміли перетворити кукурудзу в м'ясний продукт. Самі ж експерти впевнені у важливості відкриття, оскільки саме воно здатне врятувати мільйони людей у світі, що розвивається, для яких кукурудза є основним продуктом, а також знизити витрати на корм для тварин.

“Ми поліпшили поживну цінність саме кукурудзи, оскільки вона є найбільш масовою продовольчою культурою, що виростає на Землі, - коментує один з авторів роботи Томас Лейстек. - і хоча більша частина кукурудзи використовується в якості корму для тварин, вона здатна врятувати від голодування цілі країни, що розвиваються".

Сьогодні сільське господарство витрачає мільярди, додаючи синтетичний метіонін в кукурудзяне зерно, прискорюючи ріст тварин. Але сам керівник проекту, професор Йоахім Мессінг впевнений, що їх відкриття дозволить заощадити фермерам величезну кількість грошей завдяки запровадженому в саму ДНУ кукурудзи метіоніну.

Популярні новини зараз
Ухилятися стане неможливо: мобілізація вийде на новий рівень Після війни на вагу золота: які професії зроблять вас багатими в Україні через 3–5 років Нечесна індексація: чому пенсіонери отримують менше, ніж повинні Обмеження карткових переказів: які ліміти встановлять з нового року
Показати ще

Вчені провели кілька експериментів, кормивши генетично модифікованою кукурудзою курчат. Результати підтвердили збільшення харчової цінності рослини. Вони вважають, що технологія може бути розгорнута протягом декількох років.

“Трансген, який ми розробили, може бути легко доданий в комерційні сорти кукурудзи, - повідомив професор Лейстек.- Головною перешкодою буде законодавство, тому що це трансгенна технологія, властивості якої на організм людини ще не до кінця вивчені.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що водна аномалія спантеличила вчених.