Сьогодні, 2 вересня, Кіану Рівз святкує свій 54-й День народження. В свою кар'єру він знявся у величезній кількості різних фільмів. Особливу популярність він здобув після "Матриці", хоча і до цього про нього знав майже весь світ. Останніми його відомими фільмами стали "Джон Уік" і "Джон Уік 2". І в честь дня народження актора ми вирішили розповісти вам цікаві факти з його життя.

Кіану Рівз за свою кар'єру знявся більш ніж в 70 фільмах у найрізноманітніших ролях. Глядачі настільки звикли бачити його на екрані, що рідко замислюються, наскільки довга кар'єра актора, якому вже виповнилося півстоліття. Тут варто згадати про те, що він відмовився від $ 80 млн з $114 млн доларів свого гонорару за зйомки в трьох частинах "Матриці" на користь творців спецефектів і гримерів. При цьому він сказав:

кіану рівз

"Найменше мене хвилюють гроші. Того, що я вже заробив, мені вистачить на кілька століть безбідного життя".

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Будучи людиною зі скромними (особливо для голлівудської зірки) запитами, Рівз довго обходився без солідних грошових накопичень, і нарешті придбав собі будинок у Голлівуді лише в 39 років.

Ім'я "Кіану" означає "прохолодний вітер над горами" на японській мові. Коли Рівз ще був маловідомим актором, його агент вважав, що його ім'я дуже екзотичне. У деяких ранніх фільмах Рівз значиться в титрах як K. C. Reeves, Norman Kreeves або Chuck Spadina.

Живучи в дитинстві і в юності в Торонто, Рівз змінив чотири школи. Заняття спортом (хокеєм) давалися йому краще, ніж навчання. У підсумку він залишив школу, так і не отримавши атестат про середню освіту.

Рівз з гумором висловився про відомий мем "Сумний Кіану":

"В один прекрасний день я побачив "Сумного Кіану", і так вперше познайомився з мемами. Це було дуже кумедно".

Рівз — послідовник буддизму і принциповий прихильник миру. Незважаючи на своє амплуа зірки бойовиків, він неодноразово відмовлявся від ролей у фільмах, де було дуже багато насильства.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", опублікований трейлер фільму "Сибір", де Кіану Рівз у Петербурзі з алмазами.