Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук днями знову був змушений відповідати на питання, яке в останні місяці чує постійно: чи буде він балотуватися у президенти? На форумі YES (Ялтинська європейська стратегія) у Києві преса знову поцікавилася планами музиканта.


Президентські амбіції Вакарчука

Святослав Вакарчук
Святослав Вакарчук


Артист вже традиційно уникнув прямої відповіді, зазначивши, що любить тримати публіку в очікуванні, але при цьому додав: готовий змінювати країну і "правила гри" у ній:

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Я думаю, що важливо прислухатися до свого внутрішнього голосу, а не відповідати на це питання, будучи наляканим дуже популярним і шанованим інтерв'юером. Зараз ми почали спілкуватися з населенням. Це перший крок, який треба зробити в цій країні. Ви маєте спілкуватися з людьми не з трибуни, ви маєте йти, слухати їх і щось від них отримувати. Я не вірю в те, що політики це роблять. Цю країну може змінити не людина, а правила. І я збираюся робити все можливе, щоб змінити ці правила. І ми це зробимо", - пояснив музикант.

Святослав Вакарчук
Святослав Вакарчук


Заява однієї з журналісток все ж таки змусила Вакарчука дещо бурхливо реагувати – мова йшла про його прізвище у рейтингах на вибори президента 2019 року. Це він назвав звичайним прийомом маніпуляції:

Святослав Вакарчук
Святослав Вакарчук

"Я не той, хто дозволить себе так просто використовувати. Ще не наступила президентська кампанія, щоб ви про це говорили на такому предметному рівні... Люди настільки перестали вірити політикам, що дивляться на будь-кого, хто відомий і показує готовність жити по-новому... Що ви мені пропонуєте зробити? Якщо я скажу, що я збираюся кудись там йти, це буде ефективною відповіддю на виклик сьогодення? Якщо ви хочете почути конкретні речі, то доведеться трохи почекати " - сказав співак.

Дивіться: виступ Святослава Вакарчука на форумі


Нагадаємо, Вакарчук зробив гучну заяву щодо майбутнього України та долі Донбасу.
Як повідомляв Знай.ua, експерт пояснив, як Вакарчук може стати президентом.
Також Знай.ua писав, у Києві на форумі "YES" виступив лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук.