Микола Тищенко – бізнесмен, ресторатор, шоумен, телеведучий і знатний серцеїд. Завдяки своїй зовнішності і харизмі Микола потрапляв до уваги телекамер ще в бутність простого бізнесмена. Але природна чарівливість привела його спочатку на телешоу в якості кулінарного судді, а потім вже і в статус повноцінного телеведучого програми «Ревізор». На цьому його досягнення не закінчуються. Крім усього іншого, Тищенко ще і меценат, і спортсмен. Наприклад, очолює Асоціацію пляжного волейболу Києва і має звання майстра спорту з дзюдо. Як він пройшов шлях від бізнесу до телезірки?

Оголений Тищенко
Оголений Тищенко

Зріст, вага, параметри фігури

Микола Тищенко має зріст 185 сантиметрів. А ось які у нього вага і параметри фігури Тищенко з громадськістю ще не ділився. Але і неозброєним оком видно, що він завжди знаходиться у відмінній формі і може служити зразком ідеальної чоловічої фігури навіть в своєму вже далеко не юному віці (на 2018 рік рестораторові 46 років).

Родина

Микола Миколайович Тищенко, дата народження: 17 травня 1972 року, місто Київ. Отже, знак Зодіаку – Телець, який відрізняється моральною силою і завзяттям в досягненні цілей.

Микола – корінний киянин, який виріс в повноцінній сім'ї разом з сестрою Юлією в приватному будинку в районі Лук'янівки. Батько, Микола Тищенко, працював директором будинку побуту. А мама, Жанна, працювала там фотографом. Власне, на роботі його батьки і познайомилися. Микола любить хвалитися швидкої історією їхнього кохання. Коли вони познайомилися, татові було 22 роки, а мамі – 17, у них спалахнула любов з першого погляду – і вже на четвертий день знайомства закохані подали заяву до РАЦСу.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Микола добре знає історію своєї сім'ї і з задоволенням ділиться нею з пресою. Наприклад, він знає, що по лінії батька у нього рід довгожителів, і 90 років – далеко не крайня відмітка у віці його предків. У прабабусі і прадідуся Тищенко досить складна життєва історія – вони потрапили під розкуркулення на початку минулого століття і були депортовані з Кубані до Києва. А ось серед предків по лінії матерії у нього є польське коріння. Наприклад, дідуся звали Тадеуш Тарнавський. Микола стверджує, що саме від нього йому дісталася красива статура.

Тищенко займається спортом
Тищенко займається спортом

Біографія

З раннього дитинства майбутня зірка ресторанного бізнесу України захоплювався спортом. Він і донині є його головним хобі і мотиватором в житті. Також вже в юнацькі роки з розпадом Радянського Союзу Тищенко став виношувати мрії про власну справу.

Після закінчення школи Микола вступив до Київського національного університету будівництва і архітектури. Там отримав диплом інженера-механіка в 1995-му році. Після цього він починає посилено займатися дзюдо і в підсумку отримує статус майстра спорту.

Тищенко з редактором РЕВІЗОРУ
Тищенко з редактором РЕВІЗОРУ

Кар'єра

У 1998-му році Тищенко вирішує почати займатися ресторанним бізнесом. У цей час дана сфера була дуже слабо розвинена в Україні, і чи не головною визначною пам'яткою Києва вважався ресторан швидкого харчування McDonald's. Так що для підприємливого і енергійного молодого чоловіка з творчими задатками тут відкривалася благодатна дорога. Тищенко починає і виграє – він один за іншим відкриває стильні красиві ресторани, які стають елітними точками в розважальній карті української столиці. Так що вже в 2007-му році Микола засновує свою сім'ю ресторанів і дає їй назву «Наша карта». До цього дня в неї, наприклад, входять такі престижні заклади як «Велюр», «Рішельє», «Квітень», «Вулик», «Сейф» та ін.

А ось вже в 2005-му році починається і телевізійне сходження Миколи. Спочатку він з'являється в інтерв'ю в різних світських хроніках, зокрема і завдяки гучним піар-подіям в його закладах, а потім вже і випробовує свої сили в якості продюсера кількох шоу. Мало по малу і сам починає в них сяяти: то в якості капітана в «Іграх патріотів», то в якості учасника «Форту Буаяр». Таке відчуття, що не бізнес і ресторани – головне покликання Тищенко, а саме – усенародна слава.

І ось в 2011 році він витягує свій щасливий квиток в цьому розрізі – його беруть журі-ведучим у суперрейтингове і популярне ТВ-шоу «МастерШеф». Хоча сам бізнесмен-ресторатор під цю діяльність озвучує свою чітку ідею. Він бажає виховати в Україні нових профі і нову гастрокультуру. Це і кухарі, і офіціанти, які стануть шанованими в суспільстві людьми і будуть успішно конкурувати в своєму професіоналізмі з іноземними фахівцями. Так і почалася кулінарна кар'єра бізнесмена. Тищенко стабільно протримався в цьому шоу 5 років і отримав всенародну популярність – статус шоумена та ведучого міцно закріпився за ним. Коли в 2016-му він оголосив про те, що покидає шоу, багато глядачів навіть слізно засмутилися.

Але пішов Микола не просто так. По-перше, він вже набрався досвіду, знань і натхнення для того, щоб представити суспільству власне дітище – перша Школа кулінарного мистецтва Миколи Тищенка. Тут, за задумом автора, будь-яка людина будь-якого віку з будь-яким рівнем кухарської майстерності може отримати відмінні ази та навички в кулінарії. По-друге, він вирішив посилено готуватися до чергової весіллі. А по-третє, в 2017-му його вже чекала нова яскрава теле-посада ведучого в одній з найбільш якісних програм українського ТБ (якщо не найякіснішій) «Ревізор».

Про те, як було нелегко пройти всі відбори творців шоу для того, щоб заслужити цю посаду, Тищенко зі сміхом розповідав в інтерв'ю. Йому доводилося і ночувати в готелі без опалення/гарячої води (з кімнатною температурою в 13 градусів), і «засовуватися» в крихітний спальний мішок, і ходити по поганим ресторанам. Словом, слава і високі ідеї вимагають жертв. Зате тепер Микола успішно бореться за поліпшення ресторанно-готельної інфраструктури рідної країни.

Здавалося б, можна вже заспокоїтися, але на цьому його сходження на зірковий Олімп не закінчується. Тепер ми щотижня спостерігаємо на іншому рейтинговому телеканалі танцюючого Миколу Тищенка, який змагається за звання секс-символу України з завидним холостяком країни. Подивимося, чи зможе вітчизняний ресторатор потрапити в фінал цього яскравого шоу?

Тищенко на "Танцях з зірками"
Тищенко на "Танцях з зірками"

Цікаві факти/плітки

Головне захоплення Тищенко: придумувати нові рецепти, здійснювати гастромандрівки по всіх куточках планети, привозячи з собою нові ідеї та смаки в Україну. Його коник – це соуси.

Цікавих чуток про Миколу можна відшукати безліч і знаєте, вони-таки з перчиком. Подейкують, що він пов'язаний з кримінальним світом і його бізнес-успіх родом з 90-х обумовлений саме «бандитським» минулим. Чутки пов'язують його з Об'єднаним злочинним угрупованням «Савлохов». Відомий він там був як кримінальний авторитет Коля Оболонський. І правда, одна з перших квартир Тищенко зареєстрована по Оболонському проспекту. Так ось на нього навіть начебто було відкрито кримінальну справу за фактом самовільного захоплення земель і будівництва на них його найбільших ресторанів.

А з іншого боку подейкують, що господиня всього цього великого ресторанного бізнесу насправді рідна сестра Тищенко – Юлія, яка давним-давно дуже вдало вийшла заміж в Москві. А ось Микола Миколайович лише «дивиться» за її бізнесом, тому він так завзято і прагне в шоу-бізнес.

Тищенко з дружиною і дитиною
Тищенко з дружиною і дитиною

Особисте життя

Особисте життя Тищенко теж строкате. Наразі він вже двічі розлучився і тричі одружився. Перший шлюб Микола уклав ще в молодості, одружившись на своїй ровесниці і подрузі Ларисі Тіщенківській. Так в цьому шлюбі у Тищенко з'явилася перша дитина – син Данило. Але навіть заради дитини подружжя не змогло зберегти сім'ю. Микола вважає, що виною всьому занадто маленька різниця в віці. Мабуть, йому подобається бути поруч з більш молодими і недосвідченими дівчатами. До того ж Тищенко вважає помилкою укладення шлюбу в ранньому віці. За його словами, це не дає можливості подружжю повноцінно розвиватися так, щоб не віддаляться одне від одного. Хоч і можливість своїх зрад шоумен не заперечує, адже вважає, що всі чоловіки за своєю природою – мисливці і просто не можуть бути моногамними.

Проте, довго перебувати в лавах холостяків Тищенко теж не подобається. Розлучення – і відразу нова пропозиція. Наступною обраницею ресторатора стала Ірина Журавська. Незадовго після того як 21-річна дівчина отримала престижний титул «Міс Україна 2008» Микола зробив їй пропозицію. На той момент йому самому було вже 39 років. 18 років – начебто достатня різниця в віці, але і тут не склалося! Про розлучення вони почали замислюватися буквально через кілька місяців після пишного весілля. І незабаром ці чутки справдилися – Тищенко знову став холостяком. І, схоже, втомився від шлюбної лихоманки – вирішив взяти перепочинок і піти в роботу. В інтерв'ю не забув натякнути на те, що молода красива дружина давала йому мало відчуттів і емоцій, а він, як справжній альфа-самець, звик жити яскраво і насичено.

Але все ж і такі норовливі чоловіки іноді піддаються ніжним рукам приборкувачки! Два роки тому Тищенко нарешті зробив пропозицію «правильній» дівчині. Алла Барановська на момент їхнього знайомства ще вчилася в університеті, але при цьому вже керувала власним івент-агентством. Навесні минулого року молода і красива дружина подарувала своєму войовничому чоловікові другу дитини – знову у Тищенко народився син, якого назвали Давид.

Фотографії

Тищенко із старшим сином
Тищенко із старшим сином

Друга дружина Тищенко - Ірина Журавська
Друга дружина Тищенко - Ірина Журавська

Тищенко весілля
Тищенко весілля

Тищенко в пологовому будинку
Тищенко в пологовому будинку

Відео

Новини

Думку глядачів про танці Тищенко дізнавайся тут

Також читай розповідь дружини Тищенко про складнощі вагітності

А раніше ми писали про те, як Тищенко відзначався на світській вечірці

Посилання

Микола Тищенко активно користується соцмережами і всі особисті і творчі новини активно публікує в Інстаграм: https://www.instagram.com/nikolaytyshchenko/?hl=ru

Також у нього є і сторінка в Фейсбук, де він ще ділиться і інформацією про своїх ресторанах і заходах: https://www.facebook.com/1nikolaytishchenko/