У понеділок, 22 жовтня, стало відомо, що Міністерство культури України розширило список діячів культури, дії яких створюють загрозу національній безпеці нашої країни.

Так, до цього списку додано ще два громадянина держави-агресора Росії. Відповідну заяву опубліковано на сайті українського відомства.

Повідомляється, що відомих російських акторів Леоніда Ярмольника і Ірину Алфьорову внесли в перелік 22 жовтня.

У заяві також вказується, що перелік складається Мінкультури України на підставі звернень РНБО, СБУ або Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Варто зазначити, що на даний момент у списку значаться 144 російських діячів культури.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Ірина Алфьорова

Леонід Ярмольник

Раніше ми повідомляли про те, популярна російська виконавиця, екс-учасниця гурту "Блестящие" Анна Семенович загриміла в базу злочинців "Миротворця".

"Свідоме порушення Державного кордону України з метою проникнення в захоплений російськими окупантами Крим. Участь у спробах легалізації анексії АР Крим. Свідоме порушення державного кордону України з метою проникнення на окуповану російсько-терористичними бандформуваннями територію України на Донбасі. Співпраця з проросійськими терористичними організаціями. Участь у пропагандистських заходах Росії (країна-агресор) проти України", - пише джерело.

У минулому році Семенович відвідала анексований Кримський півострів, а нещодавно в цьому році потішила своїм голосом і формами глядачів в окупованому Донецьку.

Нагадаємо, що закарпатські чиновники, яких сайт "Миротворець" вніс у свій список, почали звільнятися зі своїх посад. Станом на сьогодні в "угорський" список "Миротворця" входять понад 500 осіб.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Одесі білоруській письменниці та лауреату Нобелівської премії Світлані Алексієвич заборонили виступати. Виступ було скасовано через її потрапляння в базу сайту "Миротворець".

Також портал Знай.uа писав, що обліковий запис скандального російського письменника Захара Прілепіна в Facebook заблокували.