Відомий український репер Freel презентував третій сингл зі свого майбутнього альбому "Спалах".

Трек названо "Шо там у хохлов" – така собі іронічна історія про російського філолога, якому щодня по телевізору показували жахіття, котрі нібито відбуваються в Україні.

Головний герой композиції пісні не витримує, збирає речі, бере підручники та словники, і їде на Донбас, "рятувати російську мову", яку, як йому сказали з екрану, там гноблять. Приїхавши, він з'ясовує, що все, м'яко кажучи, не зовсім так, як він думав.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

"На мою думку, інформаційна війна часом не менш важлива, ніж війна реальна, з автоматами і мінометами. В інформаційній ми не завжди перемагаємо — і я вирішив зробити свій внесок. У мене є передчуття, що це відео заблокують", - іронізує Freel.

Основна родзинка відео — в рухомому рядку під палаючим Кремлем. В ньому перераховуються найбільш відомі, найбільш кричущі та найсмішніші фейки російської пропаганди починаючи з весни 2014 року. Тут є і "мальчік в трусіках", і корова, яка плакала, поки тікала від "каратєлєй", і "два раба", і сіль в маршрутках, і пенсіонери, які забирають хліб у голубів, і т.д.

"Це відео — скоріше сучасне мистецтво, певного роду акціонізм, ніж кліп. Кремль тут — як символ путінського режиму. Це відповідь російській пропаганді — в кадрі відбувається тільки одна, але важлива дія, мрія нехай не всіх, але багатьох українців, які сподіваються, що цей режим врешті самознищиться", - коментує репер.

Дивіться: Freel, "Шо там у хохлов"

Нагадаємо, зірка "Дизель шоу" з'явилася вперше після трагедії з Поплавською Як повідомляв "Знай.ua", Єфросиніна перетворилася на фатальну жінку. Також "Знай.ua" писав, Волочкова познущалася над твариною.