Шанувальники оплакують відомого російського гітариста та композитора Івана Смирнова, якого не стало на 64 році життя.

Про сумну новину написав на своїй сторінці Facebook повідомив музикант Андрій Большаков.

"Сьогодні відійшов до Господа один з кращих гітаристів Росії – Іван Смирнов", – написав він.

Наразі ані колеги, ані рідні не називають причини смерті знаменитості.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Відомо, що артисту стало зле вдень у четвер, 15 листопада. До того він відвідав концерт музиканта Юрія Нугманова, а також найближчим часом планував зіграти свої твори в клубі "Спілка композиторів".

Але вже за дві доби музиканта не стало.

Іван Смирнов створював музику в стилі етно-ф’южн. Почавши свій шлях на сцені разом з Володимиром Кузьміним, гітарист став відомий широкій публіці в складі джазового рок-колективу "Арсенал" Олексія Козлова. Покинувши групу, Смирнов зайнявся сольною кар’єрою і прославився як російський гітарист-віртуоз світового масштабу.

"Так, як грає Смирнов, не грає ніхто. Він винайшов новий напрямок в гітарної музики", – розповідав свого часу про Івана Смирнова композитор Едуард Артем’єв.

Смирнов співпрацював з групами "Друге дихання", "Арсенал", "Бумеранг" і "Блакитні гітари".

Також він прославився тим, що писав музику до кінофільмів, зокрема його твори можна почути у відомій стрічці "Бій з тінню-2".

Нагадаємо, матір трьох дітей знаменитого репера P. Diddy знайшли мертвою.

Як повідомляв портал Знай.ua, помер культовий американський музикант Рой Кларк, імя якого внесли в Зал слави.

Також Знай.ua писав про те, що у Росії не стало знаменитого актора, зірки фільму "Тихий Дон" Сергія Юртайкина. Знаменитість пішов з життя у віці 91 року.

Дивіться: Іван Смирнов. Мільйони людей у жалобі