У віці 85 років помер американський кантрі-музикант Рой Кларк. Про це повідомило видання Variety.

За даними видання, легендарний гітарист і співак у стилі кантрі Рой Кларк помер у своєму будинку в місті Талса.

Як наголошується, музикант помер через пневмонію.

Рой Кларк народився 15 квітня 1933 року в місті Мехеррин. Він був одним з перших кантрі-виконавців, які виступили з концертами в СРСР. У 1982 році Кларк став лауреатом премії "Греммі". У 2009 році він також був внесений в Зал слави кантрі-музики.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

У 1960 він став лідером групи, що грає на концертах співачки Ванди Джексон (Wanda Jackson) і взяв участь у записі кількох її хітів. Коли Джексон вирішила розпустити групу, він вже був популярний в Лас-Вегасі і продовжив регулярно виступати в одному з кращих готелів міста.

У 1962 Кларк підписав свій перший контракт з Capitol Records і незабаром випустив дебютний сингл Tips On My Fingers, що потрапив в кращу десятку. Протягом наступних двох років він випустив ще кілька хіт-синглів, після чого змінив рекорд-лейбл, підписавши новий контракт з Dot.

Його кар'єра розвивалася стрімко завдяки випуску власних синглів, що ставали хітами, а також кавер-версій популярних пісень, з яких найбільш відомою є його кавер-версія пісні Шарля Азнавура Yesterday, When I Was Young, що вийшла в 1969.

Протягом 1990-х рр. співак практично не випускав нових пісень, однак він вже увійшов в історію кантрі-музики і став однією з її головних ікон. Рой Кларк - лауреат незліченної кількості нагород, причому не тільки музичних: в його активі премія "Греммі" (1982), нарада "Entertainer Of The Year", "Country Music Star Of The Year", кілька нагород "Instrumentalist Of The Year", "Best Country Guitarist" і ін.

Раніше ми повідомляли, що пішов з життя легендарний композитор, музику якого знали покоління.

В среду, 7 листопада, в Парижі помер всесвітньо відомий французький композитор Франсіс Ле. Йому було 86 років. Він прославився як автор музики до десятків фільмів, що стали культовими, а також як автор пісень, які виконували Едіт Піаф, Ів Монтан, Джонні Холлідей, Том Джонс, Френк Сінатра.

Франсіс Ле народився 26 квітня 1932 року в Ніцці. У на початку 50-х він відправився в Париж і оселився на Монмартрі. У 1965 році режисер Клод Лелюш запропонував Ле написати музику до фільму, який збирався знімати.

Картина вийшла в прокат 1966 році під назвою "Чоловік і жінка" і стала одним з найвідоміших французьких фільмів в світі. Чималу роль у цьому зіграла звучала в нею музика.

Всього Ле написав музику до 50 фільмів, знятих у Франції і США. Його останньою роботою стала музика до картині Клода Лелюша "Один плюс один", що вийшла в 2015 році.

Нагадаємо, у Росії не стало знаменитого актора, зірки фільму "Тихий Дон" Сергія Юртайкина. Знаменитість пішов з життя у віці 91 року.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 10 листопада, стало відомо про смерть відомої української актриси Київського театру драми і комедії на лівому березі Дніпра Юлії Волчковой.

Також "Знай.uа" писав, американський джазовий трубач Рой Харгроув помер на 50-му році життя. Зараз вже відомо, що за інформацією видання, причиною смерті артиста став серцевий напад. Повідомляється, що Харгроув вже кілька років перебував на діалізі і був госпіталізований через хворобу нирок.