У Києві презентували благодійний календар "Щирі. Свята" на 2019 рік. Він присвячений українським народним святам і обрядам, а на сторінках календаря 15 українських зірок позують в традиційному національному вбранні XІX століття.

Яскравий календар – благодійний проект, щоб допомогти "Музею Івана Гончара", який навесні постраждав від затоплення. Про це пише Сlutch.

Героями календаря стали телеведучі Маша Єфросиніна, Леся Никитюк, Руслан Сенічкін та Людмила Барбір, Григорій Решетник з дружиною Христиною, балерина і суддя "Танців з зірками" Катерина Кухар, а також солістка групи ONUKA Ната Жижченко, вокалістка колективу KAZKA Олександра Зарицька та інші.

Кожен місяць в календарі присвячений традиційному українському святу. На це промовисто вказують атрибути і елементи одягу. Кожна із 12 зіркових фотографій – це 12 історій про строї і традиції різних регіонів України.

Відкриває календар фото народної улюбленці, екс-ведучої тревел-шоу "Орел і Решка" Лесі Никитюк.

"Я - січень. Сніг, мороз, Різдво. Всі дівчата вбираються і йдуть колядувати. У дитинстві я теж ходила. Для нас з братом і всіх родичів це було велике свято. Після коляди ми збиралися за одним столом, рахували гроші, ділилися цукерками. було казково! ", - згадує телезірка.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Маша Єфросиніна одягнена в костюм Івано-Франківської області (с. Корнич) початку ХХ століття

Група Dakh Daughters Соломія Мельник та Наталія Галаневич в костюмах з Центральної України, свято 40 святих

Марина Кухар у святковому костюмі на Великдень з Івано-Франківської області

Олександра Зарицька (KAZKA) в традиційному весільному вбранні з Черкаської області (с. Легедзине) початку ХХ століття

Руслан Сенічкін та Людмила Барбір в костюмах з Сумської області, свято Трійці

Джамала приміряла традиційний весільний наряд Заможне нареченої з Полтавщини (Черкаська обл.) Початку ХХ століття

Тіна Кароль одягнена у весільне лад з Івано-Франківської області (с. Космач), Гуцульщина кінця XIX - початку ХХ століття

Катерина Кухар в строї з Львівської області, Опілля кінця XIX - початку ХХ століття

Сім'я Решетник в святкових костюмах на Покрову, Київська область початок ХХ століття

Ната Жижченко (ONUKA) приміряла роль старшої дружки з Покуття кінця XIX століття

Образ Ніни Матвієнко присвячений народним традиціям на Святого Миколая, Полтавська область початку ХХ століття

Зазначимо, що історія проекту "Щирі" розпочалась в 2014 році. Тоді 15 зірок українського шу-бізнесу знялися у фотосесії в українських національних костюмах. Зйомках була реалізована в якості соціальної ініціативи ТЦ Домосфера. Фотопроект став настільки популярним, що перетворився на традицію. У 2016 році країна побачила продовження ініціативи - зйомку "Щирі. Спадщина".

Проект 2019 року відзнято в тематиці "Щирі. Свята". Важливо, що всі гроші, виручені від продажу благодійного календаря, будуть витрачені на реконструкцію Національного центру народної культури "Музей Івана Гончара".

Нагадаємо, останнім часом з небуття повертаються елементи українського національного вбрання, які з радістю одягають як чоловіки, так і жінки, причому не лише у свято, а й в повсякденному житті.

Як повідомляв портал Знай.ua, орнаменти української вишивки мають символічне значення.

Також Знай.ua писав, молода українська виконавиця Олена Луценко представила шанувальникам свій новий кліп на пісню "Над Україною". Герої відео, одягнені у стилізоване під національне вбрання, імітують гру на трембітах. Сама артистка постава в національному образі з великим квітчастим вінком на голові.