Цього року багато модних брендів один за одним почали відмовлятися від використання натурального хутра і шкіри. Зокрема, це вже зробили Burberry, DKNY, Versace, Jean Paul Gaultier, Gucci.

Навіть лондонська Тиждень моди, який пройшов у вересні цього року, вперше відбувся під знаком відмови від вбивства живих істот.

Тепер більш людяним до тварин вирішив стати ще один бренд – Chanel. Про це повідомляє Vogue.

Представники легендарної марки заявили, що не будуть більше використовувати у своїх колекція хутро та шкіру екзотичних тварин. А це означає, що більше не буде нових сумочок зі шкіри змії, крокодила, ската, а також виробів з хутра.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Натомість компанія буде використовувати матеріали, створені сільськогосподарською індустрією.

"Майбутнє високоякісних продуктів за тими ноу-хау, які можна створити в наших ательє", - сказав Бруно Павловські, президент Chanel.

Нагадаємо, нещодавно відомий італійський будинок моди Gucci відмовився від використання натурального хутра.
Бренд підписав договір з альянсом Fur Free Alliance, мета якого - скоротити винищення тварин у рамках глобального екологічного плану.

З 2018 року компанія припиняє працювати з натуральним хутром на користь штучного.

Як повідомляв портал Знай.ua, дружина президента США Меланія Трамп повністю відмовилась від виробів з натурального хутра.

Також Знай.ua писав, зоозахисники показали, як знущаються з тварин на фермах з вирощування песців і полярних лисиць.