У мережі з'явився перший трейлер нового українського байопіку про видатну поетесу Лесю Українку, який створила грузинська кінорежисерка, сценаристка та композитор Нана Джанелідзе. В центрі сюжету картини – історія життя великої української поетеси Лесі Українки з юних років до останніх днів.

Біографічний фільм носитиме назву "Леся Українка. Узлісся". Живою, сучасною, емансипованою - саме такою хочуть показати у фільмі Лесю Українку, яка для широкої публіки часто залишається лише хрестоматійним образом.

В трейлері ми побачимо частину одного з найскладніших періодів життя Лесі, яка турбується про свого смертельно хворого коханого Сергія Мержинського.

Це час, який Леся Українка провела з Сергієм Мержинським наприкінці його життя. Леся Українка самовіддано піклувалась про коханого, намагаючись полегшити його останні дні. Саме тоді, однієї жахливої ночі, вона написала одну з своїх відомих поем “Одержима”. У тизері байопіку Леся опиняється у найтрагічніший момент свого життя, але вона знаходить в собі сили, щоб перетворити горе і біль втрати на глибинну та дуже проникливу творчість. Багато дослідників кажуть, що саме ці події стали переломним моментом у її житті, який дав Лесі, як митцю, новий поштовх, після котрого її поезія стала більш зрілою, глибокою, драматичною та принесла їй світове визнання.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Головну роль у байопіку зіграла талановита українська актриса Дар'я Полуніна.

Трейлер картини з'явився в понеділок, 25 лютого, до дня народження Лесі Українки. Його знімали у Києві, в Голосіївському парку. Не дивлячись на те, що в трейлері ви не почуєете жодного слова, він зачарує з першого погляду. І не тільки чудовим саунтреком.