Український письменник і сценарист Андрій Кокотюха прокоменував звернення драматурга і актора Євгена Гришковця щодо гастролей російських артистів в Україні.

Андрій Кокотюха

Відповідне звернення він адресував Володимиру Зеленському у відкритому листі.

"Прошу Вас скасувати заборону на в'їзд в Україну російським діячам науки, мистецтва і культури, список яких представлений на українському сайті "Миротворець", - написав Гришковець.

Євгеній Гришковець

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Коментуючи лист Гришковця, Кокотюха відзначає, що росіяни, звертаючись із подібними проханнями, не помічають "колоди у власному оці", тобто ситуацію із цензурою, яка склалась у путінській Росії.

Наприклад, вони не помічають репресій проти російського режисера Кирила Серебренникова, який критикував владу, чи цькування актриси Лії Ахеджакової.

"Гришковець робить вигляд, що не знає про українського режисера Олега Сенцова, засудженого за безпідставним звинуваченням на двадцять років. Йому невтямки, що творять силовики так званих "ДНР" і "ЛНР" у своїх підвалах із заручниками. Йому важливіше отримати дозвіл на в'їзд в Україну, як раніше його знову отримав актор Федір Добронравов", - пише Кокотюха.

Письменник вословився з приводу того, чому російські артисти не перестають рватися до України.

"Чому Євген Гришковець, Філіп Кіркоров, Микола Басков, Лоліта Мілявська, Наташа Корольова і інші ображені українськими законами не можуть плюнути на Україну, яка з об'єктивних причин в кілька разів бідніша Росії?", - відзначає письменник.

Філіп Кіркоров
Філіп Кіркоров

Не перший рік спалахують скандали навколо концертів Ані Лорак та Світлани Лободи, їх періодично намагаються їх зірвати. Причина – ці українські громадянки охоче виступають на російських сценах. За це зовсім нещодавно отгребла в соцмережах Анна Корсун, вона ж Maruv. Тим не менш, її великий концерт у Києві запланований на літо, і відбудеться, як би хто не протестував.

Maruv, учасниця Національного відбору України на Євробачення 2019
Maruv, учасниця Національного відбору України на Євробачення 2019

"Гришковець і йому подібні підсвідомо хочуть прорватися на територію свободи, якої сьогодні стала Україна. Цензури немає зовсім. Але бачити її набагато вигідніше – так простіше постати перед публікою полум'яним борцем. Якщо більше у творчому плані пред'явити нічого", - резюмував Кокотюха.

Нагадаємо, російський актор, драматург і письменник Євген Гришковець опинився в списку сайту "Миротворець".

Як повідомляв раніше Знай.ua, у базі злочинців і посібників терористів центру "Миротворець"поселилася ще одна російська знаменитість.

Також Знай.ua писав про те, що останнім часом деякі представники російського шоу-бізнесу шокують не тільки своєю поведінкою, а й скандальними заявами.