Після обрання президентом України Володимира Зеленського може змінитися влада у великих містах країни. Зокрема, вибори мера Києва можуть призначити раніше, ніж було заплановано.

Політолог Вадим Карасьов переконаний, що проведення дострокових виборів мера столиці Україні надзвичайно важливе питання для команди Зеленського, пишуть VESTI.

"Поки ще рішення щодо дострокових виборів немає. Нова Верховна Рада винесе рішення після обрання. Є інформація, що готовлять дострокові вибори як мінімум мерів великих міст. У команді "Слуги народу" чудово розуміють, що без своїх фракцій у міськрадах на сході й півдні втратять підтримку, а на заході не знайдуть", - зауважив Карасьов.

У свою чергу політолог Руслан Бортник заявляє, що партії "Слуга народу" та "Удар" доведеться проводити переговори, які можуть затягнутися надовго. Він висловив припущення, що сторони зможуть дійти компромісу. Також Бортник додав, що в команді Зеленського є кандидати на посаду мера Києва.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Не факт, що про це думали, але якщо Кличко не домовиться з цією командою, то все може помінятися на виборах 2020 році. Вибори мера Києва стануть предметом переговорів майбутніх партнерів по парламентській коаліції. Людина з команди Зеленського може і посунути Кличко", - говорить Бортник.

Руслан Бортник не виключає можливості висування на цю посаду ще однієї відомої особистості - актора "Кварталу 95" Євгена Кошового. До слова, саме він пародіював мерів столиці під час шоу "Вечірній квартал".

"Чому б і не Євген Кошовий, не виключаю такого висунення. Кличко перемагав, Черновецький перемагав, чому б не Кошовий? Представник цієї команди може посунути Кличко. Це зможе зробити відомий впізнавана людина", - сказав Бортник.

Варто додати, що сам Кошовий у нещодавньому інтерв'ю зізнався, що не планує йти в політику. Також він очолив студію "Квартал 95" після того, як Зеленський переміг на виборах президента.

Нагадаємо, гуморист, зірка студії "Квартал 95" Євген Кошовий, відверто розповів інтимні подробиці з особистого життя. Комік поділився тим, що його дратує в коханій дружині Ксенії.

Як повідомляв Знай.uа, донька Кошового Варвара повертається на сцену "Голос. Діти".

Також портал Знай.uа писав, Кошовий з "Кварталу 95" зробив гучну заяву після інавгурації Зеленського.