В одному з ресторанів Києва телеведучий Дмитро Комаров спільно з дизайнером Андре Таном в рамках благодійного фонду “Чашка кави” представили стильний аксесуар - сумку-шоппер. Її ціна - 249 гривень. Кошти, виручені з продажу цієї речі, підуть на лікування важкохворої дитини.

“Знай.ua” побував на презентації та поспілкувався з Дмитром Комаровим про його ініціативу. Телеведучий докладно розповів про роботу фонду “Чашка кави”, а також поділився жахливою історією про лікування однієї зі своїх підопічних. У дівчинки були серйозні проблеми з горлом. Вона падала, задихалася, і їй було дуже важко дихати.

“Це був наш плановий пацієнт. В Україні пластика гортані, яку їй робили кілька разів, не допомогла. Я звернувся до підписників з проханням зібрати гроші. Без образ вказав там, що в Україні вирішити цю проблему не виходить. Лікар, який вів цю дівчинку, дуже образився. Він займався нею і вважав, що треба робити операцію в Україні. У підсумку він образився на цей пост, і коли дівчинці стало погано, він на емоціях сказав, що не буде до неї підходити, як би погано не було, поки я не вибачусь перед ним”, - розповів телеведучий.

Так сталося, що дівчинці стало дуже погано.

“Я спав на дачі. Рано вранці дзвінок, мене будять і кажуть, що нашій дівчинці погано, і їй відмовляються допомагати. Вона лежить на підлозі, синіє, а лікар сказав: “Поки цей виродок не вибачиться за свій пост - я до неї не піду. Нехай вона хоч здохне тут”, - поділився Комаров.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Діма зізнався, що був шокований таким ставленням медика. Він розповів, що намагався вплинути на лікаря через керівництво клініки, але там теж отримав цікаву відповідь. Діма особисто зателефонував директору клініки, на що той перше, що сказав: “Хто вам дав мій номер телефону?”

Дмитра обурило таке ставлення лікарів до пацієнтки. Він буквально відразу сів у машину і поїхав у лікарню. Через кілька хвилин йому зателефонував керівник медустанови - вибачився за різкість і пообіцяв допомогти дитині.

“Приїхав, поговорили, за дівчинку взялися - прийняли все це за емоції і вибачилися. Дівчинку ми все одно потім відправили за кордон, де вона і зараз на лікуванні разом з мамою. У нас багато пацієнтів залишаються в Європі на лікуванні, тому що є держпрограми європейські, які українських дітей беруть на забезпечення. Іноді це дуже дороге лікування”, - розповів Комаров.

Дмитро Комаров та Андре Тан

Тележурналіст зізнався, що “Чашка кави” стала невід'ємною частиною його життя, а популярність йому лише допомагає в цьому.

“Якщо запитати, що важливіше “Світ навиворіт” чи “Чашка кави” - я скажу, що не може бути “Світу навиворіт” без “Чашки кави”. Я не можу дозволити собі не використовувати цю можливість, яка є у мене - рятувати життя. Все-таки популярність - моя і мого проекту - той двигун, який допомагає. Люди дивляться мою програму і довіряють мені свої гроші на порятунок дітей. Я став таким провідником між ними та сім'ями, яким треба допомогти”, - зізнався телеведучий.

Благодійний проект Чашка кави

Він розповів, що завжди відкритий до пропозицій допомоги. “Чашка кави” проводить різні благодійні акції. Всі виручені гроші переводяться на лікування хворої дитини.

“У минулий День захисту дітей ми підключили більше 100 ресторанів, які в цей день всю виручку з кави перераховували нам. Ось Андре Тан вже другий рік бере участь. Я сам їжджу по Україні з майстер-класами, у нас відсоток з квитків завжди віддається на благодійність, на “Чашку кави”. Часто буває, коли автографи даєш після майстер-класу, люди підходять, дають конверти зі словами для “Чашки кави”. Тобто, люди мені довіряють, вони готові дати мені в руки конверт з грошима, знають, що він піде за призначенням”, - зізнався Комаров.

Благодійний проект Чашка кави

“Ми проводжали хлопчика в аеропорт, відправляли на лікування до Туреччини. Після цього зайшли в кафе з Надею Дорофєєвою, до нас підійшла жінка і просто дала 500 євро. Каже, я знаю чим ви займаєтеся і хочу допомогти”, - розповів телеведучий.

Він зізнався, що крім Наді Дорофєєвої та Андре Тана, з ним зв'язувалися інші відомі особистості, хтось допомагав відкрито, хтось анонімно.

“Багато зірок нам перераховують анонімно, таке бувало, коли хтось каже: “Я не хочу світитися”. Бували депутати, які нам передавали деякі суми - бувало навіть 2-5 тисяч доларів. Для нас допомога зірок - це навіть перепост. Співак, актор з великою кількістю підписників перепост робить - це дуже допомагає”, - пояснив Комаров.

Надя Дорофєєва та Дмитро Комаров

Сумки-шопери від Андре Тана та Дмитра Комарова

Під час заходу телеведучий настільки щиро розповідав про досягнення проекту, що у гостей на очі наверталися сльози. Захід вийшов несподівано зворушливим і дуже щирим.

Нагадаємо, раніше Дмитро Комаров розповів як відбувається збір грошей на лікування дітей.

Як повідомляв “Знай.ua”, Комарів здійснив мрію українця з інвалідністю.

Також “Знай.ua” писав, що Дмитро Комаров попросив допомоги у президента України Володимира Зеленського.