Кліпмейкер Юрій Двіжон спільно з Маршем Рівності “КиївПрайд” представив документальний фільм "Не ховай очей-2. Наші в США". Стрічка розповідає про долю українських ЛГБТ-емігрантів, які прийняли рішення поїхати з України через загрози життю, дискримінацію та неприйняття їхньої сексуальної орієнтації.

Після прем’єри фільму, поблизу станції метро “Контрактова площа” у Києві, молодики спортивної статури побили декількох відвідувачів кінопоказу.

DVIZHON прокоментував “Знай.ua” інцидент:

“Кожна схожа новина у ЗМІ, яка стосується побиття чи загрози життю представників ЛГБТ ще більше підштовхує мене до мого творчого активізму. Люди витрачають своє життя та свій час на ненависть та агресію до людей, котрі абсолютно нічого поганого їм не зробили. Український уряд та правоохоронні органи повинні гарантувати нульову толерантність до будь-яких актів насильства щодо ЛГБТ”.

Постер фільму

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Не ховай очей-2. Наші в США

Також він розповів, чому ця тема так важлива для нього та загалом про масштабний КиївПрайд, який пройде вже у неділю, 23 червня.

“КиївПрайд та Марш Рівності потрібен нашому суспільству насамперед для того, щоб створити видимість ЛГБТ-спільноти. У всьому світі існує від 5 до 7 відсотків таких людей, тобто уявіть наскільки їх багато. Всі вони хочуть мати схожі права та свободи, як і гетеросексуальні люди: право на шлюб, можливість без остраху пройтись по вулиці з коханою людиною, відсутність дискримінації на роботі, тощо. Нажаль, в Україні усі ці речі поки що не можливі. Люди гомосексуальної орієнтації були, є і будуть. Ніхто з нас не буде заперечувати те, що земля кругла, а небо голубе, так само потрібно прийняти той факт, що орієнтація може бути різною і це нормально та вже давно науково доведено!”

Юрій Двіжон

"Проект “Борітеся - поборете” був придуманий мною взимку цього року, під час моєї подорожі до Сан-Франциско. Я вже декілька років там відпочиваю як турист. Ця країна змінила моє ставлення до прийняття моєї сексуальної орієнтації та питання ЛГБТ в цілому. Хочеться, щоб Україна стала такою ж вільною, демократичною та відкритою як і США. Я дуже радий, що КиївПрайд вже вкотре підтримує мої амбітні та революційні ідеї. - розповів Юрій.

За його словами, організатори надіслали більше 100 листів до найвідоміших людей України. Зі всіх, кому пропонували, погодилось лише 15 людей.

Участь у проекті взяли співачка ЛУНА, співак та композитор Pianoбой Дмитро Шуров, народна артистка України Ольга Сумська, травесті-діва Монро, посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф, телеведучий Майкл Щур, координатор системи ООН в Україні Оснат Лубрані, співачка Аліна Паш, телеведучий Анатолій Анатоліч, телеведуча Яніна Соколова, співачка TAYANNA, політик Світлана Заліщук, співачка Злата Огнєвіч, гурт YUKO та гурт KADNAY.

Зіркові учасники проекту

Зіркові учасники проекту

Зіркові учасники проекту

Проект налічує всього 16 роликів. Один основний і 15 соло-роликів, де кожен учасник висловлює свою позицію стосовно ЛГБТ.

"Процес зйомок тривав 4 дні. Було важко зібрати всіх зірок в одному місці, але ми це зробили. Багато зірок, які підтримали цей проект - мої друзі, або я дуже добре знайомий з їхнім менеджментом. Вони добре знають мене і те, чим я займаюсь. У них не було сумніву, що те, що я зроблю разом із КиївПрайд буде дійсно виглядати достойно, якісно і на рівні", - зізнався кліпмейкер.

Крім того, проект підтримали група KAZKA та Міша Романова. В роликах вони не знімались, але свою позицію та фото у футболці проекту вони публічно висловили.

Зіркові учасники проекту

“Багато зірок починають самі проявляти ініціативу, хочуть долучитися до цього проекту для того, щоб дійсно змінити щось у нашому суспільстві. Оскільки ми всі, у нашому шоу-бізнесі, працюємо із ЛГБТ людьми. Ці люди створюють відео, зачіски, макіяж та інше. Спектр дуже великий того, що вони вміють і роблять. Вони мають величезний вплив на суспільство в Україні. Хотілося б, щоб ці люди мали такі ж самі права, як мають всі інші українці", - поділився Двіжон.

Нагадаємо, українська телеведуча та журналіст Яніна Соколова, яка приєдналась до проекту, презентувала авторський проект “Я, Ніна”. Це її власна історія боротьби з жорстокою хворобою, яка тривала сім довгих місяців.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Соколова приголомшила українців своїм зізнанням. Журналістка розповіла, що хвора на рак. Користувачі мережі не очікували такого відвертого зізнання від публічної особи.

Також "Знай.ua" писав про те, що в.о міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун поділилася власним досвідом боротьби з фейками.