Відомий український телеведучий, мандрівник і незмінний ведучий передачі "Світ Навиворіт" Дмитро Комаров звернувся до українців з важливим проханням.

Дмитро Комаров, ведучий проекту "Світ навиворіт"
Дмитро Комаров, ведучий проекту "Світ навиворіт"

Він повідомив, що в Ірані заарештували його знайомого, українського мандрівника за дрон. Справа може дійти до звинувачення в шпигунстві. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Ситуація дуже небезпечна, можуть протриматися довго. А можуть бути взагалі погані наслідки, якщо, не дай Бог, звинуватять у шпигунстві. Тут найважливіше - швидкість реакції".

Далі він попросив максимальної підтримки, сприяння і допомоги у Міністерства закордонних справ України:

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Потрібна термінова реакція. Не формальна відписка або факс, для галочки, а реальні дії, контакти, по всім можливим каналам, формальним і неформальним. Важливо мирно, цивілізовано і терміново контактувати з іранською стороною, пояснити, чим людина займається, що у нього кругосвітнюя подорож, що він не несе ніякої загрози для Ірану, і що просто сталося непорозуміння. Вибачитися. На його місці міг бути хто завгодно і не знати про настільки сувору заборону дронів. Квадрокоптери заборонені у багатьох місцях, але не скрізь за це саджають."

У коментаря Комаров уточнив, що незнает деталей справи і цілком можливо, що дрон просто лежалв багажі, а людина їм зовсім не користувався.

"Для тих, хто пише, "сам дурень". Некоректно ось так звинувачувати та ображати людину, не знаючи деталей. Ми з вами там не були і "свічку не тримали". Ситуація може бути дуже несподіваною. Дрон міг просто лежати в багажі, і цього може бути достатньо. По собі знаю. У мене були такі ситуації, коли дрон у валізі вже був причиною проблем." - написав Дмитро.

В коментарях відразу стали відзначатися й інші українці:

"Ситуація жахлива але не безнадійна. Діма 100% прав!
Дуже важлива швидкість реакції і задіяння дипмісій і всіляких служб з обох сторін", "Ключове те, що його затримали в місті в якому йде виробництво ядерного палива.", "Перш ніж запускати дрон треба закон країни вивчити, а якщо немає можливості, то запитай у місцевого населення", "Сподіваюся на швидке з'ясування ситуації, дипломати повинні пояснити іранській стороні, що мандрівник не прислелует корисливих цілей, не співпрацює з спец. службами"

Відзначимо, що мова в зверненні Комарова йшла про мандрівника і блогера Артемія Суріна. Навколосвітня подорож Суріна почалася 14 жовтня 2018 року. Він планував без авіаперельотів побувати в 40 країнах на шести континентах і перетнути три океани.

Нагадаємо, Дмитро Комаров ледь не став банкрутом" в Одесі.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Дмитро Комаров з дружиною відверто розповіли про дітей.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаров зізнався, чому одружився Кучеренко.