Цього року українці стали частиною масштабної міжнародної медіа-арт події на Burning Man, яка проходить посеред пустелі Невада раз на рік. Burning Man – найвідоміша арт-подія світу, це місце, де люди пізнають різні культури, один одного та самих себе через самовираження.

На масштабному медіа-арт об’єкті – піраміді PlayAlchemist українці презентували національну програму Digital Culture, що створена з більше ніж 70 робіт українських артистів. На закінчення представники України відкрили на ній портал в Чорнобиль.

Український медіа-арт на Burning Man

Медіа-митці проекту ARTEFACT показали українській контент з кращими роботами сучасних медіа-артистів, серед них: кліпи Онуки, Океан Ельзи, Стасік. Багато українських митців та компаній також представили свої роботи, які були показані на величезній піраміді посеред пустелі. Кожної ночі виступали такі артисти, як Jan Blomqvist, Blond: ish, Bedouin, а вдень проходили лекції від крутих спікерів, як Jason Silva і Brittany Kiser.

Український медіа-арт на Burning Man

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Більше 20 днів українська команда в складі міжнародного кемпу PlayAlchemist працювала над створенням цього грандіозного проекту. Наприкінці команда ARTEFACT відкрила портал у Чорнобиль.

Український медіа-арт на Burning Man

Але почалось все після успішного медіа-арт проекту в Прип’яті, коли медіа-митців запросили на Burning Man. Burning Man, як і Чорнобиль, почався 33 роки тому, і сьогодні в Чорнобилі в буянні природи заборонено жити, а на Бернін Мен посеред пустелі - свято життя та культури.

Відкрити портал в Чорнобиль стало можливо завдяки AR технологіям та розробникам з WeAR Studio., а показати свої роботи на такій масштабній арт-події – завдяки підтримки Українського Культурного Фонду, Міністерству Культури, Міністерству Інформаційної Політики, Міністерству Закордонних Справ, Американському Дому, Українському Інституту, міжнародному кемпу PlayAlchemist.

Нагадаємо, раніше в Чорнобильські зоні розцвіла цілюща трава, якою в давнину лікували дітей

Як повідомляв портал "Знай.ua", назвали 10 артефактів минулого, які зламали мозок сотням науковців

Також "Знай.ua" писав, що в Китаї запрацює найбільший аеропорт світу