Олександр Лещенко - хореограф і режисер-постановник, який завдяки своєму таланту домігся визнання далеко за межами України. Він разом з дружиною, Ліною Верес, створив театр танцю Foresight (Форсайт) - колектив, у якому тісно переплелися хореографія, циркове, театральне мистецтво і вокал. Їхні вистави - це завжди щось особливе і неповторне.

У цьому році Foresight святкують 13-річчя. З цієї нагоди Знай.uа підготував інтерв'ю з Сашком, в якому він розповів про свій найбільш незвичайний виступ, про зміни в балеті і чому не бере участь в “Танцях з зірками”.

Олександр Лещенко

Сашо, ваш колектив - велика і дружна сім'я. Які зміни і події відбулися в театрі танцю за останній час? В цьому році двоє ваших артистів одружилися. І це прекрасно!

Хтось одружується, хтось розлучається, у когост дітки народжуються. Процеси бувають різні. Це життя. У нас зміни одні: “Форсайт” росте і розвивається. Будуємо плани, цілі і досягаємо їх! Вчимося працювати і жити інтернаціонально. Адже вже багато років ми працюємо за кордоном: Німеччина, Франція, Туреччина, Арабські Емірати, Прибалтійські країни, Італія та багато інших. З усіма партнерами потрібно знаходити спільну мову, а у кожного свій менталітет. Ось і розвиваємо навички інтернаціональної комунікабельності.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Крім того, ми зробили тур майстер-класів “Майстер в твоєму місті” і плануємо продовжити в 2020 році. Я думаю, що деякі з учасників, які були на цих майстер-класах, у майбутньому можуть стати танцюристами нашого театру танцю!

Ліна Верес та Олександр Лещенко

Ви готуєтеся до святкування 13-річчя балету. Яку тематику вибрали для шоу-програми?

Тема програми — це ми! А ми дуже різні: душевні, смішні, сумні, веселі, енергійні, технічні, а найголовніше - відкриті і чесні. Ось така програма буде представлена в столиці 11 жовтня в Caribbean club. І буде у неї все: і класна стильна нова хореографія, і комедія, і красивий вокал, і техніка циркових артистів, і навіть голографічний перфоманс, який ми готуємо разом з хлопцями з MagicInnovations. Буде цікаво всім глядачам, незалежно від віку і статі. Запрошуємо на наш концерт!

Ви часто подорожуєте з театром танцю. Де у вас був найбільш незвичайний виступ?

Найнезвичайніший виступ був на Мадагаскарі! У бідному селі з місцевими дітьми. Це була наша з Ліною відпустка (Ліна Верес - дружина і засновник балету “Форсайт” - ред.). Одна з небагатьох. Ми вирушили в експедицію по Мадагаскару.

Острів вразив всім! І флорою і фауною, і місцевими колоритами. Коли ми проводили сплав по річці Цірібіхіна, ми зупинялися і відвідували місцеві села. Люди, звичайно, живуть за межею бідності, але вони настільки відкриті і привітні. Ми для них були, як інопланетяни. Наша група щедро дарувала подарунки, хто, що здогадався взяти з собою, і пригощала дітей солодощами.

Ліна Верес

І ось в одному з таких сіл, ми йшли, оточені місцевими жителями. І раптом ми почули музику. Можете уявити собі здивування місцевих, коли я почав танцювати. Діти одразу ж підхопили і почали повторювати за мною. Все селище збіглося, почали нам плескати, підсвистувати. Вони так веселилися.

Щасливі і радісні обличчя місцевих жителів

А діти… я рідко бачу такі щасливі очі. Це, напевно, були щирі глядачі.

Чому ви не брали участь в оновлених “Танцях з зірками” на 1+1? І чи пропонували вам стати одним з професійних танцюристів? Багато ваших шанувальників хотіли б бачити вас на проекті.

На це питання краще відповість Ліна.

Ліна Верес: Сашу звали на кастинг на проект. Він приходив. Але далі справа не йшла. Чому? Не відомо. Адже очевидно, що з усіх, хто там є, він найсильніший танцюрист. Він вже працював хореографом і режисером-постановником великих телевізійних шоу та проектів. Мабуть, якісь критерії відбору Саша вже переріс, а, може, є ще якісь моменти.

Foresight

Ваші номери завжди вражають майстерністю. Як ви стежите за формою? Чи є дієта в харчуванні? Поділіться порадами для читачів, як виглядати молодо і підтягнуто.

Спасибі! Дієти немає ніякої. Це просто постійна робота в залі. Але ця робота на знос! Хоча ось тільки недавно я задався метою набрати м'язову масу. І ось тут вже без особливого харчування не обійтися. Став стежити за раціоном, білками, вуглеводами, калоріями. Радити нічого не можу, адже тільки став пробувати.

Пізніше поділюся результатами! А поки бажаємо всім любові, успіхів і більше радості в житті! І звичайно, чекаємо на наших виступах по Україні.

Нагадаємо, раніше засновниця балету “Форсайт” Ліна Верес розповіла Знай.uа про талант і ювілей Сашка Лещенка.

Крім цього, Знай.ua писав про те, як зовсім юний Сашко Лещенко зміг підкорити Україну і Європу.

Також фестиваль, який створили українська команда "Форсайт" і Олександр Лещенко, отримав престижну нагороду в Парижі.