Осінь – особливий час для працівників телебачення. Крім запуску нового сезону, в цей період репортери, редактори, диктори, режисери та багато інших відзначають професійні свята.

21 листопада вітання приймають працівники телеканалів.

Знай.uа побував в гостях на ICTV та поспілкувався з ведучою та головним редактором програми "Факти" Оленою Фроляк.

Олена Фроляк
Олена Фроляк

Вона розповіла, з чого почалася її телевізійна кар'єра в Україні.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"У той час, коли всі нормальні студенти з першого курсу шукали можливості залишитися в Києві після завершення університету, я повернулася додому, в Івано-Франківськ. Свою переддипломну практику проходила на телебаченні, яке там тоді тільки зароджувалося. Це була справжня школа, той досвід, який у майбутньому став у нагоді - я була і журналістом, і ведучою, і редактором, і стилістом. Пам'ятаю, як ми на зйомки зазвичай ходили пішки або їздили на тролейбусах. А потім писали сюжет, та ще й в ефір виходили. Саме з Івано-Франківська я поїхала на стажування на CNN, а пізніше - на BBC. Думаю, той факт, що я працювала на регіональному телебаченні був тоді вирішальним", - зазначила Фроляк.

Вона додала, що після стажування на ВВС тимчасово вирішила затриматися в Лондоні.

"І якось повертаюся додому, а мені кажуть, що мене розшукувала одна людина. Я тоді не повірила, хто мене міг знати в Лондоні? Проте побачила записку і дуже зраділа, тому що її залишив мій однокурсник. Він приїхав на конференцію, знайшов мене і покликав на новий телеканал, який тоді створювався в Києві. Це були ще ті перші "Вікна" на каналі УТ-2. Шукали ведучу і мій друг покликав на проби. Часу на роздуми дав до ранку. Та що тут довго думати, я поїхала відразу в Київ і успішно пройшла кастинги. Так і почалася моя робота в столиці", - поділилася телеведуча.

Крім цього, Фроляк розповіла, що в 2000 році той же однокурсник збирав велику інформаційну команду вже для іншого проекту - для каналу ICTV, куди і запросив її.

"Тут я затрималася надовго - вже 19 років. До 2009 року я була ведучою, а останні десять років - ще й редактор. Крім іншого, іноді знімаю сюжети, їжджу у відрядження. Сумно ніколи не буває. Коли запитують не набридло, не перегоріла - відповідаю нема коли! До того ж мені подобається філософія "Фактів", я розділяю цінності компанії, в якій працюю. Бажання ходити по інших каналах не виникає. Поки я потрібна тут", - підсумувала телеведуча.

Нагадаємо, раніше ведуча новин Алла Мазур відверто розповіла, як бореться зі страшною хворобою.

Також Знай.uа писав, що Катя Осадча та Юрій Горбунов показали справжню любов на "Танцях з зірками".

А ведучий Сергій Притула пояснив, як відрізнити справжнього чоловіка від мільйонів "фальшивих".