Труднощі в мові, зміна ходи та інші раптові проблеми зі здоров'ям можуть бути першими видимими ознаками розвитку раку головного мозку, заявила російська телеведуча і лікар Олена Малишева.

За її словами, гліобластома, або пухлина головного мозку - одне з найнебезпечніших захворювань, метод профілактики якого ще не вироблено.

Крім перерахованих ознак про розвиток захворювання може також свідчити деформація рис обличчя.

При цьому Малишева підкреслила, що головна підступність всіх онкологічних захворювань, в тому числі і раку мозку, полягає в тому, що на перших стадіях вони розвиваються практично не проявляючи симптомів.

Лікар зазначила, що кожен чоловік повинен бути уважний до свого здоров'я, а запідозрити рак можна не тільки за факторами ризику, але і по конкретних симптомів.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Чернишов та Заворотнюк, фото - ТВК
Чернишов та Заворотнюк, фото - ТВК

"Єдине, що лікарі можуть запропонувати - це щорічні обстеження. Але під час здавлювання головного мозку у пацієнта можуть статися візуальні зміни, в носогубних складках, наприклад. Також про рак можуть свідчити зміна мовлення і відмову організму від виконання будь-яких функцій", - прокоментувала вона.

Анастасія Заворотнюк і Петро Чернишов, фото: letidor
Анастасія Заворотнюк і Петро Чернишов, фото: letidor

У таких ситуаціях телеведуча радить звернутися до невролога, щоб той визначив, це інсульт або все ж онкологічне захворювання.

Нагадаємо, донька онкохворої Заворотнюк влаштувала шоу просто посеред вулиці.

Як повідомляв Знай.ua, чоловік Заворотнюк Чернишов спрогнозував порятунок "Моєї прекрасної няні".

Також Знай.ua писав, що сім'я Заворотнюк мовчала не дарма, ось що відбувається з зіркою "Моєї прекрасної няні".