У понеділок, 2 грудня, на каналі “1+1” відбудеться довгоочікувана прем'єра нового комедійного серіалу від студії “Квартал 95” під привабливою назвою “Папік” зі Станіславом Бокланом і Дар'єю Петрожицькою в головних ролях. Перед стартом проекту в київському кінотеатрі “Сінема-Сіті” відбувся передпрем'єрний показ перших двох серій фільму, на якому були присутні режисер, актори та інші члени знімальної групи.

Знай.uа також побував на презентації “Папіка”, щоб детальніше дізнатися про новий шедевр Андрія Яковлєва - режисера “Сватів” і “Родичів”.

Що потрібно знати про “Папіка”?

По-перше, це легке, кумедне і захоплююче кіно, в якому по-новому відкривається знаменитий український актор Станіслав Боклан. Його не відразу впізнаєш в образі сивого старого з бородою і з нетиповою хрипотою в голосі. По-друге, це лірична комедія, але з дуже глибоким змістом.

Стас Боклан зіграв Діда в серіалі "Папік"
Стас Боклан зіграв Діда в серіалі "Папік"

Як розповів Андрій Яковлєв, концепція будувалася навколо одвічної теми відносин між поколіннями.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

“Зрозуміло, що ця тема класична, але в чому відмінність сьогоднішнього дня? В наш час стрімко все почало розвиватися, тому той розрив між поколіннями, який існував завжди, дуже різко збільшився. Молоді ще швидше побігли вперед, а люди інших поколінь, скажімо так, загальмувалися - їм важко встигати. Це завжди було важко, а зараз практично неможливо. Ці ж люди продовжують жити в соціумі, жити один з одним, в сім'ях. Дуже важливо, щоб люди старшого покоління бачили якісь плюси в новому часі”, - поділився режисер і продюсер “Папіка”.

Андрій Яковлєв, Дар'я Петрожицька і Стас Боклан
Андрій Яковлєв, Дар'я Петрожицька і Стас Боклан

У серіалі показано зіткнення і нерозуміння двох епох - людей з ще радянським вихованням і цінностями і нинішньої, в чомусь безсоромної, молоді.

“Старше покоління має подивитися, як зараз живе молодь, а молоде покоління повинно зрозуміти, що у старших є чому повчитися. Це основний посил цієї історії”, - додав Яковлєв.

Боклан і став в серіалі “обличчям” старшого покоління, а представником нового часу виступила Дар'я Петрожицька - молода актриса з великим потенціалом. Вона і зіграла Лізу - мисливицю на “папіків”, яка через свою наївність потрапляє під чари захмелілого пенсіонера, приймаючи його за багатія. Але тут заслуга головного героя - Боклан зіграв колись відомого актора Олександра Миколайовича Меркулова, який блискуче запаморочив голову юній красуні. Але і героїня виявилася не така вже й дурна. Вона кмітлива і добра в душі дівчина. Випадкове знайомство Лізи і “папіка” повністю переверне їхнє життя.

Стас Боклан і Дар'я Петрожицька
Стас Боклан і Дар'я Петрожицька

Стас Боклан і режисер Андрій Яковлєв
Стас Боклан і режисер Андрій Яковлєв

Про кастинг

“З Дашею познайомилися на зйомках “Сватів 7” - недоснятого проекту досі, - поділився Андрій Яковлєв. - В одній з новел була для неї роль другого плану. Я дуже радий, що допоміг по-справжньому талановитій людині - вона дуже талановита дівчинка! Це я зараз не роздаю компліменти, це констатація факту”.

Таке рідко буває в кіноіндустрії, але серіал спочатку писався під Петрожицьку і Боклана. Стас - актор з ім'ям, який не раз знімався в проектах “Кварталу 95”, а от про Дашу ще мало хто знає. Але, повірте, після перегляду перших двох серій питання про маловідомоме ім'я актриси знімається як дурне. Вона зіграла приголомшливо!

Дар'я Петрожицька
Дар'я Петрожицька

“Коли я побачив її потенціал і можливості, я знав, що не було сенсу шукати когось ще”, - зазначив Яковлєв.

Даша Петрожицька ж зізналася нам, що досі не вірить у те, що все це відбувається з нею.

“Я навіть не можу передати все щастя, яке мене переповнює, я боюся його розплескати”, - сказала Петрожицька.

Не можна сказати, що Даші легко далися ці зйомки, незважаючи на комедійний підтекст.

“Я боялася вдарити в бруд обличчям. Це ж така страшна довіру! На той момент я ще не розуміла, що під мене писався сценарій. Я просто знала, що мене без проб взяли знімати. В середині знімального процесу я зрозуміла, що це повноцінна головна роль. Дід і Ліза - одне ціле, на якому все тримається. У нас немає, що хтось головний, хтось другорядний. Це така божевільна відповідальність. Кожен раз мені було страшно, чи правильно я роблю, особливо спочатку”, - розповіла Петрожицька.

Андрій Яковлєв та Максим Кривицький
Андрій Яковлєв та Максим Кривицький

Як зазначив режисер серіалу, на 80% знімальна група складається з перевірених людей-однодумців, з якими він працює вже 10 років.

На другорядні ролі в “Папік” були запрошені не менш яскраві артисти: актор і зірка “Ліги сміху” Ельдар Кабіров, Олеся Жураковська, Сергій Сипливий, Катерина Кістень, Віра Кобзар, Михайло Кукуюк. А під деяких акторів були спеціально написані яскраві епізоди. Наприклад, в одній із серій глядачі побачать актора і режисера “Слуги народу” Олексія Кірющенка, а також актрису Молодого театру Наталю Кленіну, яка в реальному житті є дружиною Станіслава Боклана.

Наталія Кленіна (ліворуч) і Стас Боклан
Наталія Кленіна (ліворуч) і Стас Боклан

На думку Олексій Кірющенко, “Папік” - це стиль французької комедії.

“Це якісна і легка робота, - сказав він. - Такі роботи повинні бути, повинні бути люди, які можуть таке робити. Я відпочивав при перегляді”.

Олексій Кірющенко
Олексій Кірющенко

Бюджет серіалу Андрій Яковлєв не захотів розкривати: “Не прихильник розголошення цієї інформації. Це замовлення “1+1”, плюс “Квартал”. Нехай це буде комерційна таємниця”.

Серіал складається з 16-ти серій. Зйомки проходили в Києві і області. І на глядачів чекає несподіваний фінал цієї історії.

“Важливо, щоб режисер з артистами знайшов безсловесне взаєморозуміння, і тут це диво сталося! На певному етапі артисти перетворилися на героїв. Це дуже важливо, і це видно. Для мене це найбільше щастя в цій історії”, - підсумував Андрій Яковлєв.

Генеральний продюсер “1+1” Максим Кривицький впевнений, що телеканалу пощастило з “Папіком”.

“Мені дуже сподобалися настрій і атмосфера! У мене великі надії і очікування від нього, що він дійсно “підірве” ефір і збере дуже хороші і правильні цифри. Сподобалося, як грають актори, сподобався той запал, якість. Я думаю, мінімум - точно не соромно, а максимум - потрібно буде після того, як на “1+1” все це спрацює, продавати далі цей продукт”, - прокоментував Кривицький.

Великі надії на успіх серіалу і у Станіслава Боклана.

Стас Боклан з виконавицями жіночих ролей у серіалі

“Я сподіваюся, що це буде і круто, і смішно. Хочеться, щоб історія сподобалася, а вона глибинна: є і любов, і дружба, і зрада - все, що оточує нас у нашому житті”, - зазначив актор.

Не пропустіть прем'єру ліричної комедії “Папік” 2 грудня в 21:45 на “1+1”.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що саундтрек до серіалу “Папік” написав Дмитро Шуров, а виконали його Стас Боклан і Дар'я Петрожицька.

Також Знай.uа писав, що прем'єр-міністр "Слуги народу" Станіслав Боклан перетворився в "Папіка".

А сценарист "Кварталу 95" Валерій Жидков перетворився з коміка в лірика.